Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Horecabeleid Ede tijdens EK-periode aangescherpt

Datum nieuwsfeit: 10-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Horecabeleid tijdens EK-periode aangescherpt

De EK-periode van 10 juni tot 2 juli 2000 zal, naar verwacht wordt, extra drukte op het Museumplein met zich meebrengen. Om de orde en veiligheid te kunnen handhaven heeft de gemeente richtlijnen opgesteld.

Het komt er op neer dat ook in deze periode de reguliere sluitingstijden en geluidsnormen moeten worden nageleefd. Verder worden er geen extra vergunningen verleend. De burgemeester heeft de betreffende horecaondernemers hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld.

Geen extra publiekstrekkers

Extra publiekstrekkers op openbaar terrein worden niet toegestaan. Zo mogen er geen extra terrassen of mobiele buitentaps worden geplaatst. Ook mag men geen videobeeldschermen in het openbaar gebied plaatsen.

Een TV of vergelijkbaar beeldscherm plaatsen in een café of op het terras plaatsen is wel toegestaan. Men moet dan wel voorkomen dat op grote schaal publiek gaat samenscholen in de omgeving van het terras waar de TV of video is geplaatst.

Wijzigingen mogelijk

Mocht ondanks de gemaakte afspraken de openbare orde en veiligheid in gevaar komen dan is de burgemeester bevoegd om reeds verstrekte vergunningen in te trekken of andere maatregelen te treffen.

In zijn brief aan de horecaondernemers geeft de burgemeester aan dat de richtlijnen beogen het kampioenschap feestelijk doorgang te laten vinden, zonder dat het maatschappelijk leven onevenredig hinder ervaart.Ede, 7 juni 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie