Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tournooi politieke jongerenorganisaties: voetbal is leuk

Datum nieuwsfeit: 10-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Betreft: 10 juni Voetbaltournooi tussen de PJO's
Aan: Sport, Parlementaire en nieuwsredactie
Datum: 8 juni 2000
Van: De Jonge Democraten

POLITIEKE JONGERENORGANISATIES: VOETBAL IS VOORAL LEUK Op initiatief van de Jonge Democraten van D66 vindt aanstaande zaterdag op
10 juni een voetbalwedstrijd plaats tussen de verschillende politieke jongerenorganisaties. Op deze dag start het Europees Kampioenschap voetbal en ook de politieke jongeren kijken daar halsrijkend naar uit. De jongeren van D66 (JD), PvdA (JS), Groenlinks (Dwars) , VVD (JOVD) en de ChristenUnie (Perspectief) leveren teams aan.ook is er een belgisch team van het vlaamse ID21/VU. De wedstrijd zal plaatsvinden vanaf 13:00 uur op de sportvelden van de KNVB in Zeist.

De laaste weken is er door de volwassen politiek veel gesproken over mogelijke rellen en problemen rond EK2000. De politieke jongerenorganisaties willen met hun wedstrijd vooral benadrukken dat voetbal vooral leuk is.

Er is veel nagedacht over de naam van de te winnen cup voor de politieke jongeren. "Eerst wilden we hem de ''Peperbus'' noemen naar minister Peper die de organisatie rond het EK2000 leidde. Maar toen hij aftrad als minister kon dat niet meer. Daarna hebben we overwogen hem '' de Vriesvaas'' te noemen, naar de huidige minister De Vries van Binnenlandse Zaken. Uiteindelijk noemen we de cup nu de "Geen woorden maar daden'-cup, als eerbetoon aan de stad Rotterdam waar de finale van het EK zal plaatsvinden.", aldus een van de organisatoren.

Voor meer informatie:

Jasper Hormann, persvoorlichter
06-21638204

Boris van der Ham, voorzitter JD
0172-572873

EINDE PERSBERICHT

Jonge Democraten, Landelijk Secretariaat
Postbus 660

2501 CR Den Haag
Tel. 070-362.21.62
Fax. 070-364.19.17
E-mail: (jd@dds.nl)

Bezoek ook eens: welcome.to/jongedemocraten (www.jd-net.demon.nl)

JONGE DEMOCRATEN: TRAININGEN, POLITIEKE DISCUSSIE, EXCURSIES, INTERNATIONALE CONTACTEN

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie