Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie mannen aangehouden bij schietincident in Zeist

Datum nieuwsfeit: 10-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Binnensticht 10-06-2000
Politiebericht Utrecht: Binnensticht
Drie mannen aangehouden bij schietincident

ZEIST Drie mannen (18-, 22-jarige uit Utrecht en een 19-jarige uit Zeist) werden vanochtend aangehouden in de Steynlaan nadat zij betrokken waren geweest bij een schietincident in deze buurt.

Vanochtend om half zeven kwam er bij de politie een melding binnen dat er geschoten zou worden op de Steynlaan/hoek Bergweg. Daar aangekomen stonden diverse buurtbewoners in pyama buiten. Zij vertelden dat zij schoten hadden gehoord, vervolgens naar buiten waren gelopen en een paar mannen hadden zien lopen. Onmiddellijk startte de politie een buurtonderzoek. Al snel kon de eerste verdachte worden aangehouden in de Hortensialaan. De tweede verdachte bleek zich te hebben verstopt op een dak van een woning aan de Hortensialaan. Via een zendmast klom een agent naar het betreffende dak. De vluchtpogingen van de verdachte liepen op niets uit. De verdachte kon worden geboeid en werd eveneens afgevoerd naar het politiebureau. De derde verdachte (de 19-jarige man uit Zeist) kon ongeveer een uur later op de fiets in de omgeving worden aangehouden. Hij pleegde geen verzet bij zijn aanhouding. Omdat het vermoedelijk om vuurwapengevaarlijke verdachten ging, heeft de politie uit voorzorg het vuurwapen getrokken, maar hoefde deze niet te gebruiken. Een vuurwapen werd in de buurt aangetroffen.

Twee personen raakten gewond bij het schietincident. De eerste man (een 21-jarige man uit Zeist) werd aangetroffen ter hoogte van de watertoren bij de Bergweg. De andere persoon, eveneens een 21-jarige man uit Zeist, raakte ernstig gewond. De politie vond hem op een parkeerterrein tussen de Bergweg en de Voorheuvel. Bij beide gewonden zijn geen schotwonden aangetroffen.

Man rijdt onder invloed zijn auto de berm in

DEN DOLDER Een 39-jarige man uit Zeist werd vrijdagavond om half tien aangetroffen op de Dolderseweg. Hij liep vlakbij zijn auto die, met veel schade, in de berm stond geparkeerd. De man werd een blaastest afgenomen. Het alcoholpromillage in zijn bloed bedroeg 2,45. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Snelheidscontrole

DE BILT Op de Utrechtseweg werd vrijdagavond van half zeven tot half tien een snelheidscontrole gehouden. Op de Utrechtseweg is 80 km/u toegestaan. In totaal overtraden 92 automobilisten deze limiet. Een bestuurder passeerde met een snelheid van 142 km/u.

Twee jongens aangehouden na diefstal met geweld

ZEIST - Op de Steniaweg leidde een beroving vrijdagavond omstreeks half zeven tot de aanhouding van twee jongens. Een 15-jarige jongen uit Zeist werd door een tiental plaatsgenoten met geweld beroofd van zijn fles drinken. Het slachtoffer reed op zijn fiets en werd gedwongen te stoppen. Met geweld werd de fles uit de handen van de jongen getrokken. Vervolgens ging de groep er vandoor. Twee jongens (15 en jaar 16, beiden uit Zeist) konden door een goed signalement van een getuige worden aangehouden in de omgeving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie