Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Motorsport: Van den Goorbergh 2e in kwalificatie Barcelona

Datum nieuwsfeit: 10-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
E-mail service t.a.v. sportredactie (afd. motorsport) en sponsors
10 juni 2000; Trainingen GP wegrace Catalunya – Barcelona
TRAININGSARBEID VAN VRIJDAG BLIJKT MAATGEVEND

JURGEN VAN DEN GOORBERGH 2e IN NATTE KWALIFICATIE

JARNO JANSSEN (14e) START VANUIT BESTE POSITIE IN 2 GP-SEIZOENEN

Vrijdagavond na de trainingen liet de organisatie van de Grand Prix van Catalunya een bulletin rondgaan, waarmee alle Grand Prix teams werden gewaarschuwd voor het enorme slechte weer dat op komst was. En het spookte ook daadwerkelijk de afgelopen nacht in Noord Spanje, waar zelfs huizen door waterstromen werden verwoest. Maar tegen de tijd dat de 500cc machines voor hun 1e training de baan op moesten was het droog. “De baan echter niet. Er was 7 cm regen gevallen en alles wat kletsnat”, meldde Jurgen van den Goorbergh, die een hele fraaie 3e trainingstijd op de natte baan liet noteren.

's Middag verging het de Bredanaar uit het Rizla+ Grand Prix Team zelfs nog beter. Hoewel iedereen wist dat er aan de rondetijden van de droge vrijdagmiddagtrainingen op de regenbanden niets meer kon worden verbeterd, zocht Jurgen naar de perfecte afstelling op de natte baan. En met succes. Want de 31-jarige Brabander moest alleen Kenny Roberts voor zich dulden en pakte een hele fraaie 2e plaats, iets dat hij in de natte herstart van de GP in Jerez ook al eens had laten zien met een fraaie 4e plaats. “Maar het schijnt morgen niet te regenen. Da's jammer. Maar mocht het weer toch nat blijven, dan weet ik hoe ik weg moet. En als het droog wordt moet ik in de warm-up op zondagmorgen nog veel uitproberen. De juiste band moet nog worden gekozen, want het asfalt heeft sowieso een heel andere temperatuur dan vrijdag in de zinderende hitte van tegen de 30 graden. Ook de vering moeten we dan nog aanpassen. Het is jammer dat ik ondanks mijn 2e tijd op de natte baan, de droge rondetijden van vrijdag niet heb kunnen verbeteren, want ik had er echt voor gegaan om de twee fabrieks Aprilia's achter me te laten. Dat moet nu morgen gebeuren, en daar heb ik best vertrouwen in”, aldus de protégé van manager Arie Molenaar en tuner Hans Spaan, die eens te meer bewees dat hij over stuurmanskwaliteiten van wereldklasse beschikt.

Ook Jarno Janssen voelde zich op de natte baan als een vis in het water. “Hoe kan het ook anders als je uit zo'n' regenachtig land komt”, opent Janssen, die in de natte ochtendsessie de 4e rondetijd liet noteren. Vrijdag nestelde Janssen zich al zijn beste GP-kwalificatie positie in zijn nu 22 GP's lange Grand Prix carrière. “Deze 14e startplaats pakt niemand me meer af. Het gaat echt perfect. Vanmiddag lag ik lange tijd 5e en 6e en heb het in de laatste minuten toen we nog op slicks weg konden op de opdrogende baan, wel rustig aan gedaan. Ik wilde geen valpartij riskeren. Morgen test ik nog een ander type voorband, maar in principe ben ik er qua bandenkeuze, ook als het dus kouder is dan vrijdag, al uit”, besluit de coureur uit Helenaveen zelfverzekerd.

Door de regen en natte baan van vandaag zijn de trainingstijden niet verbeterd en starten de rijders volgens de trainingsresultaten van vrijdag, zoals ze u gister reeds zijn gemaild.

Voor meer informatie: Rizla+ Grand Prix Team, Arie Molenaar 06-53167096

www.motograndprix.com

www.vdgoorbergh.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie