Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ieren in West Cork openen hun tuinen voor toeristen

Datum nieuwsfeit: 10-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 24 APRIL 2000

Persbericht Ierland april 2000

SHAMROCK WEST CORK GARDEN TRAIL

West Cork ligt in het zuid/zuidwesten van Ierland en maakt deel uit van het graafschap Cork. Onder invloed van de warme golfstroom uit Mexico is het klimaat hier uiterst mild, in de winter vriest het hier nauwelijks. Dit heeft uiteraard zijn weerslag op de plantengroei in dit van nature schitterende gebied.

De Shamrock West Cork Garden Trail is gedurende de laatste jaren zeer populair geworden bij de bezoekers aan West Cork. Het idee is ontstaan toen een groep tuinliefhebbers besloten hun tuinen voor een bepaalde periode en tegen een lage toegangsprijs te openen voor publiek. De meesten van hen waren meteen zo enthousiast dat ze besloten het gehele zomerseizoen belangstellenden toe te laten.

Er blijkt een groeiende belangstelling te zijn om ook de kleinere tuinen te bezoeken en met de eigenaren van deze, met zoveel liefde bijgehouden kleine paradijsjes, ideeën uit te wisselen.

De grote van de tuinen varieert van zo'n 5000 m² tot 15 ha. Maar voor alle 18 bij deze trail aangesloten tuinen geldt dat ze ieder op hun eigen wijze iets bijzonders en unieks vertegenwoordigen en daardoor de moeite van een bezoek zeker waard!

De Trail loopt officieel van 10 tot 25 juni 2000, maar zoals gezegd zijn de meeste tuinen het gehele seizoen geopend. Voor sommige geldt echter wel dat je van tevoren even moet bellen!

Een volledige lijst van deelnemende tuinen met adressen, toegangsprijzen etc. is verkrijgbaar bij het Iers Verkeersbureau, tel: 020 - 6223101.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie