Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Greetje Kauffeld Trio markeert 35 jaar Jazz op Wieringen

Datum nieuwsfeit: 10-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persinfo. 35 jaar Jazz op Wieringen, Maxico 2000.

Zaterdag 10 juni Bij Max in Den Oever

Reserveren gewenst.Tel./fax 0227-511351 of Email (max.teeuwisse@wanadoo.nl)

HET

GREETJE KAUFFELD TRIO

Greetje Kauffeld zang Jan Menu baritonsaxofoon Peter Nieuwerf gitaar

Eind jaren vijftig: De meest populaire zangeres van Nederland. Zestiger jaren: De ster van de Westduitse amusementswereld. In de zeventiger jaren manifesteert Greetje Kauffeld zich vooral als een indrukwekkend jazzvocaliste. Drie regels die elk een decenium omvatten.
Haar veelzijdigheid wordt groter als ze in de tachtiger jaren haar werk als jazzvocaliste uitbouwt in samenwerking met haar spectaculaire trio. Naast Greetje Kauffeld bestaat dit trio uit Peter Nieuwerf, gitaar en Jan Menu, saxofoon.
Daarnaast treedt Greetje op als soliste met ondermeer het Metropole Orkest, de Skymasters en de Dutch Swing College Band. Met haar trio maakte ze de cd's: "The Song is You", "On My Way To You", "European Windows" en "The Real Thing", terecht genomineerd voor een Edison. In deze periode werd zij verder onderscheiden met Het Gouden Hart, de cultuurprijs van de stad Rotterdam en de Gouden Notenkraker van Stichting Conamus.

In 1990 maakte het trio een korte succesvolle tournee in Californië. Greetje's veelzijdige kwaliteiten blijken uit haar samenwerking met beeldend kunstenaar-schrijver-acteur-musicus Armando, concerten en cd-opnamen met het Willem Breuker Kollektief, optredens in o.a. de televisie programma's van Paul Haenen en Paul de Leeuw, maar ook uit de concerten en cd-opname (Mons Records 874-786) met het Berlijnse RIAS-orkest en het Britse Sid Lawrence Orchestra. In 1997 nam ze een cd op met Robert Long. Hierop staan door Robert Long in het Nederlands vertaalde werken van Gershwin.

In 1997 is het veertig jaar geleden dat Greetje haar professionele carrière begon toen zij gevraagd werd als soliste bij de Skymasters. De media besteedden ruimschoots aandacht aan dit jubileumjaar. Het artiestenjubileum is bekroond met Greetje's benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De Bird Award van het North Sea Jazz Festival 1997 werd haar toegekend vanwege haar grote verdienste voor de Nederlandse jazz.

De pers over het Greetje Kauffeld Trio:
"Greetje Kauffeld Trio smaakt naar meer"
"Kauffeld-trio maakt van jazz verfijnde kunstuiting"
"Kauffeld toont grote vorm in ……….."
"Konzert selten erlebter Intensität"

Div. Max Teeuwisse
Cult. St.Vox Clamantis In Deserto
Den Oever, Wieringen
Tel./fax 0227-511351

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie