Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste speelavond EURO2000 verloopt rustig

Datum nieuwsfeit: 11-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Eerste speelavond EURO2000 verloopt rustig

Een persbericht bij het onderwerp Europees kampioenschap voetbal
2000


11 juni 2000

De aftrap van Euro 2000 op zaterdag 10 juni is in Nederland rustig verlopen. In de speelsteden deden zich geen bijzonderheden voor. Aan de grens (Schiphol en Hoek van Holland) werden zes Engelse Hooligans teruggestuurd.

In Arnhem hebben zon drieduizend mensen op feestelijke wijze de wedstrijd België-Zweden op een groot scherm gezien, gevolgd door een optreden van de band Volumia. In Eindhoven is een ijsbaan omgebouwd tot Zweeds dorp voor Zweedse supporters. Voor de wedstrijd Turkije-Italië die vanmiddag in Arnhem wordt gespeeld, wordt een grote toeloop Turkse en Italiaanse supporters verwacht. In het openbaar vervoer zijn nog geen knelpunten te melden. Voor de wedstrijd Nederland-Tsjechië is de elektronische bewegwijzering boven de snelwegen naar het stadion de ArenA uitgebreid. De route-informatie zal ook in het Tsjechisch worden weergegeven. Bij het ministerie van BZK is sinds 5 juni het Nationaal Coördinatiecentrum (NCC) paraat als bestuurlijk coördinatie- en informatiecentrum. Ten behoeve van de (pers)voorlichting is van 7 juni tot 4 juli bij het ministerie het Nationaal Voorlichtingscentrum EURO2000 (NVC) actief. Het NVC EURO2000 onderhoudt dagelijks contact met de voorlichters van alle betrokken partijen. Dagelijks is er een persbriefing door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het NVC EURO 2000 is telefonisch te bereiken op 070-4268650.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie