Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnesticht

Datum nieuwsfeit: 11-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-06-2000

Politiebericht Utrecht: district Binnesticht
Man breekt neus

ZEIST In een horecagelegenheid in Zeist werd zaterdag- op zondagnacht omstreeks half drie een 22-jarige man uit Zeist geschopt en geslagen door een medebezoeker. Beide mannen stonden aan de bar toen de verdachte agressief werd omdat de 22-jarige man eerder werd geholpen dan hij. Het slachtoffer liep een gebroken neus op en raakte kort buiten bewustzijn. Hij werd in het UMC behandeld voor zijn verwondingen. De verdachte werd niet meer aangetroffen.

Man bestuurt auto zonder rijbewijs en onder invloe

ZEIST Om vier uur (zaterdag- op zondagnacht) werd een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden op de Oude Woudenbergse Zandweg. De politie controleerde de man, die geen rijbewijs kon tonen. Omdat de adem van de man naar alcohol rook, werd hem een blaastest afgenomen. De man had 1,1 promille alcohol in zijn bloed. Toen de politie de man om zijn identiteit vroeg, gaf de man een valse naam op. Dit kwam aan het licht doordat de politie even later belde met de eigenaar van de auto (een bekende van de Rotterdammer). Deze man bleek de identiteit te bezitten die zijnvriend had opgegeven.

Veertien fietsers bekeurd

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Tussen kwart over twaalf en kwart over twee werd zaterdagnacht een verlichtingscontrole gehouden op de Hoofdstraat. Veertien fietsers kregen een bekeuring omdat zij noch een voor- noch een achterlicht hadden (Fl. 50,=).

Snelheidscontrole

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Op de Hooftstraat werd van kwart over vier tot kwart voor zes zondagochtend een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 34 voertuigen waarvan er twee te hard reden. Een van de overtreders, die 97 km/u reed, ging er vandoor toen hij de politie zag. Hij negeerde het stopteken, reed over een doorgetrokken streep en sloeg vervolgens de Bosstraat in. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden op de Griffel. Het bleek te gaan om een 18-jarige jongen uit Driebergen/Rijsenburg. De agenten roken een alcohollucht en onderwierpen de jongen aan een blaastest. Hij had een alcoholpromillage van 1,25 in zijn bloed en werd aangehouden.

Snelheidscontrole
DE BILT Op de Utrechtseweg werd zaterdagmiddag tussen twee uur en kwart over vier een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 1610 autos waarvan er 212 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 130 km/u, waar maximaal 80 km/u is toegestaan.

Automobilist rijdt op fietspad BILTHOVEN Een 21-jarige man uit Maarssen werd zaterdagnacht omstreeks half een aangehouden op de Jan Steenlaan. De automobilist reed hier over het fietspad. Ook bleek de man te hebben gedronken: 1,25 promille. Hij werd aangehouden.

Vuurwapen aangetroffen
BUNNIK - Een 21-jarige man uit Nijkerk werd zaterdagnacht om een uur aangehouden bij een benzinepompstation aan de A-12 omdat hij in het bezit was van een vuurwapen. De politie had een tip gekregen van een getuige die verklaarde dat in de auto van de man een wapen aanwezig was. Via de uitpraatprocedure werd de 21-jarige man aangehouden en werd zijn auto doorzocht. Behalve een vuurwapen trof de politie ook een steekwapen aan dat verboden is om in je bezit te hebben. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie