Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verdachten van gijzeling aangehouden in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 11-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-06-2000

Politiebericht Utrecht: Utrecht Stad
Verdachten van gijzeling aangehouden

UTRECHT Vrijdagmiddag rond zes uur liep een 40-jarige man uit België overstuur een winkel aan de Laan van Nieuw Guinea binnen. De man verklaarde tegenover de politie dat hij de afgelopen twee dagen was gegijzeld, beroofd en mishandeld. Even daarvoor was hij uit een pand in de wijk Lombok gevlucht. Een aantal mannen uit dezelfde woning hebben hem nog kort achtervolgd en gingen er vervolgens vandoor in een auto.

De politie startte onmiddellijk een onderzoek waardoor zij later op de avond op de Mariaplaats twee mannen kon aanhouden. Het betroffen een 26-jarige man uit Amersfoort en een 26-jarige man uit Zeist. De mannen zaten in de auto en zijn door de politie volgens de uitpraatprocedure en met getrokken vuurwapen uit de auto gehaald.

Inmiddels is een team van acht rechercheurs bezig met deze zaak. Hun onderzoek richt zich voornamelijk op de aanhouding van meer verdachten. Daarbij vraagt de politie hulp van getuigen. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 030-2397111.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie