Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feesten aan hetBalatonmeer, Hongarije

Datum nieuwsfeit: 11-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 03 MEI 2000

Toeristisch Informatie Bulletin

Hongaars Verkeersbureau

Zomerevenementen 2000

CULTUURGENOT EN WATERPRET BIJ HET BALATON MEER

In Hongarije is het Balatonmeer een begrip voor schoonheid, vrijheid en oneindigheid. Duizenden vakantiegangers reizen naar het meer om te genieten van de kindervriendelijke stranden en veelzijdige watersportmogelijkheden. Het Balatonmeer biedt echter meer dan alleen waterpret. Met name in Tihany is ervoor iedereen van Pinksteren tot aan de Adventstijd iets te doen.


11-12 juni worden de toeristen naar het 12 vierkante kilometer grote schiereiland gelokt met Pinksterfeesten. Het schiereiland, dat onder natuurbescherming staat, is al vanaf de stranden van het Balatonmeer van veraf te zien.

Tussen 29 juli en 19 augustus worden er verschillende veelkleurige folklore-festiviteiten georganiseerd.

De feestspelen van Tihany (4 en 5 augustus) zullen vele bezoekers trekken. Het hoogtepunt in de herfst zijn de wijnoogstdagen, die worden gehouden van 15 t/m 17 september.

Een uitstapje naar het Tihany schiereiland behoort tot de populairste bestemmingen van de Balaton regio. Op het hoogste punt van de stad staat de barokke abdijkerk. Deze is karakteristiek voor het panorama van Tihany. Koning András I wilde in deze kloosterkerk een graftombe vestigen voor alle Hongaarse koningen. In de Romaanse crypte, het enige overblijfsel van de toenmalige kerk ligt alleen hijzelf begraven

Info: 00 36 87 448 804. E-mail: tihany@tourinform-hu

Verdere informaties:

Hongaars Verkeersbureau
Postbus 93076, 2509 AN Den Haag
Tel: 070-3209092 Fax: 070-3272833
e-mail: (honginfo@euronet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie