Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 12-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van maandagmiddag 12 juni 2000
14:26 maandag 12 juni 2000

Bert Visser
0651 - 611629

MEPPEL

Zondagnacht heeft de politie op aanwijzing van een omwonende op de Zomerdijk in Meppel een gestolen auto aangetroffen. De getuige had gezien dat de auto werd achtergelaten door drie die er hardlopend vandoor gingen. Onderzoek wees uit dat de auto was gestolen uit de garage van een bedrijf aan de Industrieweg in Meppel.
ASSEN

Een bedrijf in automaterialen en gereedschap aan de Industrieweg in Assen is in de nacht van zondag op maandag het afgelopen weekeinde voor de tweede keer bezocht door inbrekers. Aan de hand van de aangetroffen sporen vermoedt de politie dat toegangsdeur met de achterkant van een auto is geramd. De eigenaar doet dinsdag aangifte.
ASSEN

Zondagnacht / maandagmorgen zijn in Assen op drie plaatsen de ruiten van bedrijfspanden ingegooid. Op de Nieuwe Huizen is de ruit van een kledingzaak ingegooid en op de Stationsstraat en de Groningerstraat ging het om ruiten van makelaardijen

EMMEN

In Emmen en Nw. Amsterdam zijn zondag bij vier inbraken in personenautos de radardetectors gestolen.
De autos stonden geparkeerd aan de Weerdingerstraat, de Distelvink, de Sneeuwvink in Emmen en aan de Vaart NZ in Nw. Amsterdam. In alle gevallen is van de auto een ruit ingeslagen.

VRIES

Een 34 jarige vrouw uit Vries heeft zondagmiddag diverse verwondingen aan armen en hoofd opgelopen nadat ze op de Groningerstraat in Vries met haar paard en wagen tegen een boom was gebotst. Volgens de vrouw sloeg het paard op hol na een passerende auto.
Het paard is er goed vanaf gekomen en de verwondingen van de onfortuinlijke voervrouw bleken later mee te vallen.
MEPPEL

Een 35 jarige automobilist is zondagavond met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De man is op de A28 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg geraakt, waarna hij op de kop in de middenberm tot stilstand kwam. In het ziekenhuis is van de man een bloedproef genomen.

DE WIJK / EELDE

Een 21 jarige automobilist uit Nieuwleusen heeft zondagnacht een rijverbod gekregen en een dagvaarding voor snelrecht. Bij een alcoholcontrole bleek dat de man met iets meer dan 0,5 promille achter het stuur had gezeten. Een 31 jarige Groninger zat met de dubbele hoeveelheid achter het stuur toen hij in Eelde werd gecontroleerd. Naast de gebruikelijke dagvaarding voor snelrecht kreeg hij een rijverbod voor vier uur.

GROLLOO / ASSEN

Een 43 jarige inwoner van Coevorden heeft bij de politie aangifte gedaan van autodiefstal. Zijn goud / beige VW Passat stond zondagmiddag op een parkeerplaats aan de Grote Moere bij Grolloo. In Assen is de metallic zwarte Opel Kadett van een 36 jarige Assenaar gestolen. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats van de rode flat aan de Smetanalaan.

EMMEN

Bij een inbraak in de kantine van een jeu de boulesclub aan de Meerdijk In Emmen hebben inbrekers in de nacht van zondag op maandag een magnetron, een krat bier en een paar pakken koffie weggenomen. Om binnen te komen is het hekwerk opengeknipt waarna vervolgens het slot van de toegangsdeur is geforceerd.

ASSEN

In de nieuwbouwwijk Kloosterveen hebben onbekenden tussen zaterdagavond 10 juni en zondagmiddag 11 juni van negen in aanbouw zijnde woningen in totaal 21 thermopane ruiten vernield. Daarnaast zijn met graffity diverse tags aangebracht in de woningen. De politie van Assen komt graag in contact met mensen die informatie hebben over deze vernielingen.

DE WIJK / ASSEN / HOLLANDSCHEVELD / HOOGEVEEN

Op diverse plaatsen in Drenthe heeft de brandweer zondagnacht moeten uitrukken voor het blussen van branden. Naast de brandende vrachtautos op het Beukemaplein In Hoogeveen ging het in De Wijk om een tweezitsbank die op de kruising Molenstraat / Ottermanweg in brand stond. In Assen werd op de Scharmbarg een papiercontainer geblust. In Hollandscheveld trad de brandweer op bij een brand in een voormalige peuterspeelzaal aan het Kerkenkavel en op de Roggekamp in Hoogeveen is bij een brand in een carport aanzienlijke schade onstaan aan de woning en een schuurtje.
De politie vermoedt dat in alle gevallen sprake is van brandstichting


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie