Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Derde Pearle Alfa 156 Challenge: Ladies Day op Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 12-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Derde Pearle Alfa 156 Challenge

Ladies Day op circuit van Zandvoort

Sandra van der Sloot en Gaby Uljee een en twee

Zandvoort, 12 juni 2000. Er werd op het Circuit Park Zandvoort diep in het verleden gespit. En na afloop daarvan moest het worden toegegeven. Het was de eerste keer dat er in de Zandvoortse duinen bij een autorace twee dames op de eerste startrij stonden. Een primeur dus voor zowel de Pearle Alfa
156 Challenge als voor het circuit. Dat het ook nog twee vriendinnen waren die beiden uit Alphen aan de Rijn afkomstig waren maakte een en ander nog memorabeler.
Goed, Gaby Uljee zette haar Illy Alfa 156 dus voor het eerst dit seizoen op de pole-position, en was daarbij sneller dan wie dan ook in het verleden, maar Rialto Versatel-rijdster Sandra van der Sloot bleef niet ver bij haar achter.
Natuurlijk hielden de dertig mannelijke collega's van het tweetal zich goed. ,,Ach'', sprak Ferry Duivenvoorde, ,,het is nu eenmaal een gentlemensklasse en dus laat je daarbij de dames voor".
Maar het geknars tijdens de kwalificatietraining was echt niet afkomstig van de tandwielen van de versnellingsbakken. De druiven waren, kortom, zuur. Voor Sandra van der Sloot was het allemaal uiterst pleziering omdat ze zich op Spa vanwege mechanische problemen niet had weten te kwalificeren. De leider in het kampioenschap Frank Kerseboom realiseerde de derde trainingstijd en de regerende kampioen Marcel van Vliet de vierde. Daarna kwamen de drie rijders van Automotive Systems, Boy Zentveldt, Ferry Duivenvoorde en Thomas Bangma.
Vriendinnen in het dagelijks leven betekent niet dat Gaby Uljee en Sandra van der Sloot elkaar op het circuit omarmen. Integendeel, dan is het ieder voor zich en in de race trok daarbij Gaby Uljee aanvankelijk aan het langste einde. Haar start was onberispelijk, terwijl Van der Sloot slecht wegkwam en als vierde de Tarzanbocht in ging. Kerseboom lag tweede en Van Vliet derde. Van Vliet nam daar geen genoegen mee, passeerde Kerseboom, zijn teamgenoot Van der Sloot deed hetzelfde, en toen Van Vliet ook Uljee passeerde, leek hij op weg naar zijn eerste zege van het seizoen. Helaas, in de Tarzanbocht verremde hij zich en zag hoe Sandra van der Sloot niet alleen hem maar ook Gaby Uljee passeerde. De twee dames gingen er vervolgens superieur vandoor.
Pas in de laatste fase van de strijd, toen de auto van Uljee niet goed meer spoorde (ze was aangetikt door Van Vliet die daar een waarschuwing voor kreeg van de wedstrijdleiding) moest ze haar vriendin laten gaan en was blij dat ze nog net voor Van Vliet als tweede over de streep kwam. Van Vliet: ,,Ik vergooide het in de Tarzanbocht, ik ging te hard, en bij het corrigeren vergde ik zoveel van mijn banden dat de fut er uit was". Het belette de regerende kampioen niet om de rest van het veld toch achter zich te houden. Opvallend was de vierde plaats van Boy Zentveldt die een perfecte race reed, een zinderend duel uitvocht met Ferry Duivenvoorde en Frank Kerseboom en vlak voor de finish nog bijna Van Vliet van de derde plaats verdrong.
Het was het slot van de derde en mooiste Alfa 156 Challengerace van het seizoen 2000 waarbij Marcel van Vliet op het erepodium door de twee dames die hem te snel af waren geweest een verdiend champagnebad kreeg toegediend. Hij onderging het heel sportief niet als een koude douche.
Uitslag derde Pearle Alfa 156 Challenge


1. Sandra van der Sloot, gem. 124,815 km per uuur.
2.Gaby Uljee op 2.592.

3.Marcel van Vliet op 2.873.

4.Boy Zentveldt op 3.176.

5.Ferry Duivenvoorde op 3.799.

6.Frank Kerseboom op 3.977.

7.Roeland Voerman op 12,245.

8.Thomas Bangma op 12,658.

9.Roger Ciapponi op 13.756.

10.Peter Gerhards op15.977.

Snelste ronde Marcel van Vliet 2.01.906, gem.126.983 km per uur.

Stand:


1. Frank Kerseboom 53 punten.

2. Marcel van Vliet 48 punten.

3.Berend Gesman 32 punten.

4.Sandra van der Sloot 31 punten.

5.Gaby Uljee 31 punten.

6.Roeland Voerman 31 punten.

7.Boy Zentveldt 29 punten.

8.Thomas Bangma 23 punten

9.Cees Langeveld 20 punten

10.Anton Mets 19 punten.

Uitslag Olympische klasse


1.Henk Tappel

2.Michel Gort

3.Rene vd Putten

4.Peter van Ispelen

5.Willy Welles

6.Harry Nijenhuis

7.Rob Andriessen

8.Mark Bannen berg

9.Johan Rolloos

10.Natasja Mets

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie