Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Kalmthout-coureurs presteren goed op Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 12-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Van Kalmthout-coureurs presteren goed op Zandvoort

Zandvoort, 12 juni 2000 - Bas Schothorst was ditmaal de beste vertegenwoordiger van Van Kalmthout Racing tijdens de vierde ronde om het Nederlands en Benelux-kampioenschap Formule Ford Zetec bij de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. De coureur uit Amsterdam eindigde op een uitstekende tweede plaats. Michel Florie werd vijfde, Marc Wortelboer tiende en Marijn van Kalmthout twaalfde en tevens tweede in de First Division.

In de kwalificatie was Michel Florie de snelste van het team. De Amsterdammer kwalificeerde zich als vierde, een plaats voor Bas Schothorst, die door een schakelfout niet tot een snellere tijd kwam. Het verschil tussen de beide teamgenoten bedroeg slechts 0,02 seconde. Marc Wortelboer maakte gebruik van de tweede tijdtraining om zijn startpositie aanzienlijk te verbeteren; hij mocht uiteindelijk als twaalfde vertrekken. Marijn van Kalmthout startte als zestiende en tweede in de First Division, de klasse voor auto's van twee jaar en ouder.

Bas Schothorst reed een buitengewoon voortvarende wedstrijd en stoomde binnen negen ronden op naar de tweede plaats. Die hield hij vast tot aan de finish, een resultaat waarmee hij uiteraard zeer tevreden was. "Het was een strakke race, ik ben eindelijk weer eens gefinisht. Ik kon goed naar voren rijden en kon er gemakkelijk langs. Dit was een prima wedstrijd", luidde zijn resumé. Michel Florie reed in de race een tijdlang op een uitstekende tweede plaats en sloot de wedstrijd uiteindelijk als vijfde af. Hij beklaagde zich echter over het rijgedrag van sommige concurrenten: "Bij de start werd ik al op het gras geduwd en ook daarna waren er enkele onsportieve acties. Voor de rest was het een leuke race."
Marc Wortelboer en Marijn van Kalmthout hadden het in de race beiden aan de stok met de Belg Lesenne, die hen behoorlijk ophield. Wortelboer kwam er uiteindelijk langs en werd tiende. "Het ging behoorlijk, al kreeg ik nog een tikje van een andere deelnemer en kon ik niet verder naar voren komen", aldus de coureur die nog niet in het bezit is van een rijbewijs. Marijn van Kalmthout eindigde als twaalfde algemeen en als tweede in de First Division. "Ik had een goede start, maar doordat Lesenne me ophield, was ik de aansluiting met Stefan de Groot (leider in de First Divison - red.] kwijt. Met de tweede plaats ben ik echter best tevreden", aldus de Hoofddorpse Ford-dealer. Uitslag:

1.Patrick Koel, 2. Bas Schothorst, 5. Michel Florie, 10. Marc Wortelboer,
12. Marijn van Kalmthout (2e First Division)
Stand:
NK: 1.Koel, 56 2.Kool, 43 3.Florie, 43 5. Schothorst, 33 8.Wortelboer,
31
NK First Division: 1.De Groot, 65 2. Nachtegeller, 58 3. Van Kalmthout,
55
Benelux: 1.Koel, 74 2.Kool, 34 3.Florie, 30 5.Schothorst, 28
10.Wortelboer, 11
Benelux First Division: 1.De Groot, 60 2. Nachtegeller, 46 4.Van Kalmthout, 44
Voor meer informatie: Marijn van Kalmthout, telefoon (06) 53 28 04
60

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie