Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Vecht & Venen

Datum nieuwsfeit: 13-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-06-2000

Politiebericht Utrecht: district Vecht & Venen, 09.30 uur
Verdachten gaan door het lint

BREUKELEN Op maandagavond ging naar aanleiding van een melding dat een man en een vrouw ruzie hadden op de Schepersweg, waarbij de man met een mes zou zwaaien, de politie ter plaatse. Onderweg naar de locatie kregen de politiemensen tevens de informatie dat het stel in een gestolen auto was gestapt.

Op de Schepersweg troffen de politiemensen de man in de auto en de vrouw bij de auto aan. Een politieman zegt tegen de man en vrouw dat ze op verdenking van diefstal van de auto zijn aangehouden. De man komt uit de auto, terwijl hij een mes in zijn hand houdt. Een andere politieman haalt direct zijn diensthond en een lange wapenstok uit de politiewagen. Ondertussen wordt een collega door de vrouw besprongen. Deze collega weet de vrouw snel onder controle te krijgen.

Tegelijkertijd proberen de beide andere collegas de man te ontwapenen. Die blijft echter met het mes zwaaien en daagt de politie uit op hem te schieten. De man brengt zichzelf met het mes verwondingen toe. Er wordt getracht de man middels de lange wapenstok het mes uit zijn handen te slaan. Ondanks de klappen die de man oploopt, geeft hij geen krimp. Kennelijk is hij zo onder de invloed van alcohol en drugs of medicijnen, dat hij geen pijn voelt.

Nadat er meerdere politiewagens ter assistentie zijn gekomen, wordt de situatie voor één collega zo bedreigend dat zij haar pistool trekt. Uiteindelijk lukt het de man te ontwapenen, waarbij de man nog door een diensthond wordt gebeten. De man, 28 en afkomstig uit Hilversum, en de vrouw, 33 en ook afkomstig uit Hilversum, zijn in de handboeien afgevoerd. De man is voor zijn verwondingen behandeld in ziekenhuis Overvecht en beiden zijn ingesloten in de cellengang van bureau Kroonstraat in Utrecht.

Man bij overboord slaan gewond geraakt

VINKEVEEN Op maandagochtend sloeg op de Noordplas een man, 37 jaar en afkomstig uit IJmuiden, overboord en raakte daarbij gewond. Politiemensen gingen ter plaatse en assisteerden de man bij het naar de jachthaven aan de Molenkade varen van zijn jacht.

Op de kade stond een ambulance klaar en de man werd overgebracht naar het AMC. De man bleek zijn schouder uit de kom te hebben. Deze werd in het ziekenhuis weer in de kom gezet.

Veel auto's bekrast

MAARSSEN In de nacht van 11 op 12 juni zijn in Maarssen een vijftiental auto's vernield.

Op 12 juni kwamen ongeveer 15 auto-eigenaren aangifte doen van het feit dat in de voorgaande nacht hun auto's bekrast waren. Het gaat hierbij vooral om auto's die geparkeerd stonden op de Valkenkamp, Zwanenkamp en Duivenkamp. De schade per auto varieerde van ongeveer enige honderden tot enige duizenden guldens.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie