Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 13-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 13-06-2000 Politieberichten van 12/6 (13.00 uur) t/m 13/6 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen zondag 12.00 uur en maandag 01.30 is ingebroken in een woning aan de Spanjaardslaan. Ontvreemd is een aantal flessen drank. Een 37-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Leeuwarden: bedreiging
Maandag omstreeks 15.00 uur is een 38-jarige inwoner van Drachten, rijdend in een rode BMW 525i, lastig gevallen op Het Vliet. Terwijl hij voor het rode licht stond op het kruispunt Lekkumerweg Groningerstraatweg Vrijheidsplein vond een achterligger dat hij niet snel genoeg optrok. Deze reed vervolgens hinderlijk achter de Drachtster aan in een Honda Civic. Op de Bleeklaan reed de Honda Civic tegen de bumper van de BMW. Op Het Vliet zag de berijder van de Honda Civic kans om een deuk in de BMW te schoppen. De BMW-rijder wist daarop weg te rijden. De politie Midden Friesland vraagt getuigen van dit voorval zich te melden (telefoon 058 880 8400).
Heerenveen: beschonken fietser
Gisteren om 15.55 uur reed een fietser die te veel aan Bacchus had geofferd tegen een geparkeerde auto aan op de Burgemeester Falkenaweg. De bumper werd van de auto gereden. De fietser, een 35-jarige inwoner van Luinjeberd, liep een hoofdwond op. Na eerst even langs het ziekenhuis te zijn gegaan, werd de fietser meegenomen naar het bureau. Hij blies 690 ug/l.

Heerenveen: diefstal auto en paardentrailer
Gisteren tussen 08.30 en 12.10 uur is een auto en een paardentrailer gestolen aan De Kuinder. Een 54-jarige inwoner van Niuew Heeten heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: rijden met drank
Gisteren omstreeks 17.30 is op de Burgemeester Falkenaweg een 21-jarige inwoner van Terkaple aangehouden wegens het rijden met drank op. Op het bureau blies hij 565 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd, ook is zijn rijbewijs ingevorderd.
Hudegaryp: aanrijding met letsel
Gisteren om 18.35 reed een 51-jarige inwoonster van Garyp met haar auto op de Rijksstraatweg in de richting Quatrebras. Ter hoogte van het verzorgingstehuis wilde ze linksaf slaan. Net op dat moment werd ze ingehaald door twee motoren, bestuurd door een 25-jarige man uit Rinsumageest en een 29-jarige man uit Damwoude, elk met een duopassagier. De man uit Damwoude reed tegen de linkervoorzijde van de auto aan, hij en zijn duopassagiere schoten over de motorkap. De motorrijder uit Rinsumageest en zijn passagiere reden tegen de linkerachterzijde aan en schoten onder de auto. Zij zijn met verwondingen overgebracht naar het MCL-zuid te Leeuwarden
Dokkum: bromfietser negeert stopteken
Op de Grote Breedstraat gaf maandag om 14.00 uur een motorrijder van de politie een stopteken aan een brommer, waarvan zowel de bestuurder als de passagier geen helm droegen. De bromfietser negeerde echter het stopteken en maakte zich uit de voeten. Op het Noorderbolwerk wijst de motoragent hem echter te achterhalen en alsnog tot stoppen te dwingen. De bestuurder, een 18-jarige inwoner van Blije, en de passagier, een 33-jarige inwoner van Dokkum, kregen een proces-verbaal voor het rijden zonder helm. De bestuurder werd bovendien beboet voor het negeren van een stopteken en het onverzekerd rijden.
Leeuwarden: verkeerscontrole Zaailand
Maandag is tussen 19.55 uur en 20.35 uur gecontroleerd op de gesloten verklaring en het rijden op de busbaan op het Zaailand. In totaal werden gedurende de controle 25 automobilisten bekeurd.
Molkwerum: motorrijder rijdt fietser aan
Een motorrijder uit Noordburgum heeft maandag om 12.30 uur op de Noardermar een vrouwelijke fietser uit Zwaagwesteinde aangereden, waarbij deze gewond raakte. De aanrijding ontstond toen de motorrijder een bocht verkeerd inschatte en rechtdoor het fietspad opreed. Daar volgde een aanrijding met de fietser, die een dubbele beenbreuk en een hersenschudding opliep. Een duopassagiere van de motorrijder, een inwoonster van Zwaagwesteinde, raakte licht gewond. De motorrijder bleef ongedeerd.

Leeuwarden: vijf personen aangehouden na bedreiging Dinsdag om circa 00.30 uur zijn vijf personen aangehouden, nadat zij een 27-jarige Leeuwarder bij zijn woning in de wijk Aldlan hadden bedreigd. De Leeuwarder reed maandag om even voor middernacht met zijn auto over de parkeerplaats bij de Groene Ster. Hij scheen met zijn groot licht in een aldaar staande auto. De personen bij deze auto en een andere auto waren daar kennelijk niet van gediend, waarna zij hem per auto achtervolgden. Op de Groningerstraatweg werd hij klemgereden, maar het lukte hem om weg te rijden. De Leeuwarder reed daarna naar zijn woning in Aldlan. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft een onderzoek ingesteld rond de woning en in de Groene Ster, maar daar op dat moment niets aangetroffen. Enige tijd later belde de Leeuwarder weer de meldkamer met de mededeling dat een groep van ongeveer 15 personen zich met knuppels bij zijn woning had opgehouden, zijn auto had beschadigd en vervolgens weer was vetrokken De auto bleek bekrast te zijn en er waren drie banden lek gestoken. Korte tijd later werd door de politie op de Wergeasterdyk bij Goutum een auto staande gehouden op basis van het kenteken. Alle vijf inzittenden van deze auto werden wegens openlijke geweldpleging aangehouden.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie