Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruim 15.000 bezoekers op IJburg Open Festival

Datum nieuwsfeit: 13-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

RUIM 15.000 BEZOEKERS OP IJBURG OPEN
Onderzoek: 71% zoekt woning in nieuwe stadsgedeelte
Amsterdam, 13 juni 2000 - Het IJburg Open festival heeft tweede pinksterdag ruim 15.000 bezoekers getrokken. Dat is beduidend meer dan vorig jaar (tussen de 7.500 en 8.000). De organisatie spreekt dan ook van een 'groot succes'. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de festival-bezoekers zich in de toekomst als IJburg-bewoner ziet. 1 Oktober start de officiële inschrijving voor marktwoningen in IJburg. 71% van de bezoekers gaf aan zich dan voor een woning in het nieuwe stukje Amsterdam te gaan inschrijven. Driekwart van hen is daarbij op zoek naar een koopwoning.

Concept informatiefestival slaat aan
Telder Research uit Amersfoort voerde in opdracht van het projectbureau IJburg een representatieve steekproef uit onder 243 bezoekers van IJburg Open. Daaruit kwam naar voren dat verreweg de meeste bezoekers, 92%, op zoek waren naar informatie over IJburg en de vorderingen ervan. Gezien de uitkomsten werd goed voldaan aan deze informatiebehoefte. 90% gaf het aspect informatievoorziening een (ruime) voldoende.

Het festival werd voor de derde keer in successie georganiseerd. Uit de enquêteresultaten blijkt dat 67% van het publiek niet bij eerdere edities aanwezig is geweest. Verder was het aandeel niet-Amsterdammers groter dan ooit. Een kwart van de bezoekers kwam van buiten Amsterdam. De organisatie heeft gratis pendelbussen laten rijden en een fietsroute uitgezet. Ruim 30% van de bezoekers, 4.500 mensen, hebben van deze mogelijkheden gebruik gemaakt. Daarnaast is, sinds eind mei, de website www.ijburg-open.nl in de lucht met informatie over het festival. In drie weken tijd hebben 5.454 mensen de website bezocht. Opvallend is dat het bezoek van de site op de festivaldag het grootst was: ruim 1.500 bezoekers.

Wethouder Stadig geeft startsein voor bouw bezoekerscentrum Om klokslag 14.00 uur gaf wethouder Duco Stadig samen met Dagelijks Bestuurslid van Zeeburg, Laetitia Ederveen, het startsein voor de bouw van het Bezoekerscentrum IJburg. Het drijvende informatiecentrum gaat 1 oktober 2000 open. Het onderzoek van Telder Research geeft aan dat het bezoekerscentrum geen overbodige luxe is. 87% van de bezoekers is van plan een bezoek te brengen aan het informatiecentrum.

Naast het startsein voor de bouw van het bezoekerscentrum was het programma van IJburg Open gevarieerd. Op de informatiemarkt over IJburg stonden onder meer de bouwconsortia met informatie over wonen op het Haveneiland en de Rieteilanden. Daarnaast konden mensen een bezoek brengen aan het 'nieuwe land' (Steigerdam) en meedoen aan recreatieactiviteiten als kanovaren, strandsurfen achter een tractor en beachvolleybal.

Meer informatie:
website: www.ijburg-open.nl, onder meer voor een digitaal fotoverslag
Projectbureau IJburg
Sabine Draaier
(020) 621 42 87/(020) 487 40 00

Schoep & Van der Toorn
Döne Köycü
(020) 487 40 00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie