Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Team Zuiderbaan wint EK Match Racen voor vrouwen

Datum nieuwsfeit: 13-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

DATUM: 13-6-2000

Zeilen - Europese Kampioenschappen Match Racen Vrouwen


Team Zuiderbaan wint EK Match Racen voor vrouwen

In Zweden wist Claartje Zuiderbaan en haar bemanning het Europees Kampioenschap Match Racen te winnen. Gisteren, 11 juni won ze de finale in een afnemende wind. In die finale kon maar een wedstrijd gevaren worden die de Nederlanders wisten te winnen. Het was een beetje een verassing want Zuiderbaan was de week niet zo goed begonnen maar wist op de belangrijke momenten de punten te pakken.

Zuiderbaan klonk opgetogen aan de telefoon. "Het is heel gaaf om Europees kampioen te worden. Absoluut belangrijk voor ons. Zeker nu het vrouwen match racen een Olympische discipline wordt tijdens Athene
2004. We wonnen de finale van het team van de Zweedse Bjorling. We hebben de hele week niet geweldig gevaren maar op de juiste momenten wisten wij te winnen. Bij de prijsuitreiking hebben wij wel drie coupletten van het Wilhelmus gehad."

Er deden tien teams mee uit tien verschillende landen. Team Zuiderbaan is door het KNWV uitgezonden op basis van haar vierde positie op de wereldranglijst Dames Match Racen. Claartje Zuiderbaan maakt deel uit van het Olympic Talent Team (OTT) onder leiding van coach Jacco Koops. In dat OTT zitten zeilers of zeilteams die de Olympische Spelen nog niet halen maar potentie hebben om dat te doen in nabije toekomst. Het KNWV loopt met dit traject in het dames match racen voorop door nu al zeilsters te ondersteunen onderweg naar Athene 2004. Dat behelst, begeleiding, krachttraining, clinics (door de Heiner Zeil Academie) en financiële ondersteuning.

Of Zuiderbaan al bezig is met Athene? "Ja uiteraard, maar we weten ook dat je voor de Olympische Spelen elke dag 100% met je sport bezig moet zijn en dat kan nu nog niet. Maar dat willen we zeker bereiken." Zuiderbaan voer in Zweden met Francoise Broekhof, Janneke Hin en Marene Ammerlaan die Marleen Cleyndert verving.Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie