Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GIBO Groep Accountants en Adviseurs kiest voor AccountView

Datum nieuwsfeit: 13-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AccountView
GIBO Groep Accountants en Adviseurs kiest voor AccountView

"Meer tijd voor advies door geautomatiseerde administratie"

GIBO Groep GIBO Groep

De sectie binnen de GIBO Groep die zich op franchise-organisaties richt, koos AccountView vorig jaar uit als exclusief financieel pakket voor haar cliënten. Inmiddels werkt een groot deel van de 350 bij GIBO Franchise in Zwolle aangesloten ondernemers, verdeeld over diverse franchise-organisaties, met AccountView. Daarmee werd vergaande automatisering van administratieve processen mogelijk, waardoor GIBO Franchise meer armslag krijgt voor die andere belangrijke taak: advisering.

"Tot begin vorig jaar werkten wij hoofdzakelijk met een op DOS gebaseerd financieel pakket, maar de ontwikkelingsmogelijkheden daarvan waren nagenoeg uitgeput," aldus Martin van den Berg, accountmanager van GIBO Franchise. "We hebben ons op nieuwe mogelijkheden georiënteerd, en daaruit kwam AccountView als beste uit de bus. Op Windows gebaseerd, voorbereid op verdere uitbreidingen, ook richting Internet, prima rapportgeneratoren, ook zelf aan te maken, veel flexibiliteit voor onder meer import en export van gegevens en een uiterst correcte prijs. Kortom, geknipt voor onze organisatie in relatie tot onze cliënten."

GIBO Transitie

De overschakeling naar AccountView, samen met de bij GIBO aangesloten ondernemers plus een aantal franchisegevers, bracht uiteraard een enorme hoeveelheid werk met zich mee. "Voordeel was wel dat wij de behoeften en wensen van de individuele ondernemers precies kenden," meent Van den Berg. "Op die manier konden we per ondernemer de diverse niveaus van AccountView selecteren en die pakketten op maat snijden. Onze consultants hebben dit maatwerk op basis van standaards bij de individuele ondernemers geïmplementeerd en hebben ook de trainingen gegeven om ermee te kunnen werken. Dat wil zegen dat onze cliënten precies die trainingen kregen die zij nodig hadden, zonder ze te vermoeien met alle 'toeters en bellen' van het pakket. Achteraf bezien is deze transitie redelijk snel verlopen. Niettemin waren er in het begin wat hobbels te nemen, want onze cliënten moesten aan het nieuwe systeem wennen en in feite werkten we met een bètaversie van AccountView Windows. Onlangs hebben we de nieuwste versie geïnstalleerd en daaraan is te merken dat er enorm veel progressie is gemaakt bij AccountView op het terrein van Windows."

De diepte in

Vobis Microcomputer Eén van de franchiseketens waarvoor GIBO de administratie voert, is Vobis Microcomputer BV. Alle 50 vestigingen van deze keten werken met AccountView software, die hier is uitgebreid met een koppeling naar het kassasysteem van de winkels. De Vobis-ondernemers leveren periodiek de administratie elektronisch aan. GIBO Zwolle zorgt (grotendeels geautomatiseerd) voor de controles en de terugkoppelingen naar de cliënt zelf, maar uiteraard ook naar de fiscus, de Uvi's en andere belanghebbenden. Bovendien stelt GIBO Franchise voor de gehele franchise-organisatie ieder kwartaal tussenrapportages op. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de dynamische Microsoft Office-koppeling binnen AccountView, onder meer om in Microsoft Word en Microsoft Excel 'modelrapporten' samen te stellen. In deze rapporten zijn branchespecifieke gegevens opgenomen, zoals franchisecodes, vloeroppervlak, rendementsnormen en dergelijke, waardoor benchmarking mogelijk wordt. Zowel de franchisegever als de franchisenemers krijgen daarmee informatie die er echt toe doet. "Een kwartaalrapportage voor de klant stellen we nu in 'no-time' op via een aantal muisklikken," stelt Martin van den Berg. "Ik sluit niet uit dat we straks ook de jaarrekeningen op eenzelfde sterk vereenvoudigde manier kunnen opstellen."

Interactief

Op termijn voorziet Van den Berg verdere communicatie met de cliënten via het Internet. "Ik kan me zelfs voorstellen dat we over een poosje hier in Zwolle een centrale server hebben staan, met daarop het AccountView-systeem dat dan toegankelijk is voor al onze cliënten. Op dat moment zullen we volkomen interactief met onze cliënten kunnen werken. Intussen wordt er al gewerkt aan een dergelijke vorm om per cliënt interactief te kunnen communiceren, inclusief de uitwisseling van bestanden. De mensen van AccountView tonen zich steeds bereid om mee te denken over nieuwe ontwikkelingen en om daaraan ook invulling te geven. Deze opstelling is zeer positief en de daardoor ontstane interactie tussen de GIBO Groep en AccountView versterkt de dienstverlening en producten van beide organisaties." GIBO Franchise...

...maakt deel uit van de GIBO Groep, een landelijk opererende adviesorganisatie, gespecialiseerd in multidisciplinaire advies- en accountancyservices aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De GIBO Groep heeft circa 70 vestigingen en telt in totaal 1.300 medewerk(st)ers.

Het gespecialiseerde GIBO Franchise werkt landelijk vanuit de vestigingen in Houten en Zwolle. In Houten richt men zich vooral op marktonderzoek, haalbaarheidsstudies, vestigingsplaatsonderzoek en soortgelijke diensten voor franchise-organisaties. In de Zwolse vestiging ligt het accent op de accountancy, de automatisering en de administratieve organisatie voor de franchisepraktijk.

Voor meer informatie: www.gibogroep.nl

GIBO Groep Accountants en Adviseurs
Contactpersoon: de heer M. van den Berg
Postbus 294
8000 AG Zwolle
Telefoon: (038) 455 29 00
E-mail: mkb-franchise-(zwolle@gibogroep.nl)
Vobis Microcomputer

Met 800 verkooppunten in Europa is Vobis nummer 1 op het gebied van computers en op dit moment zijn er 50 winkels in Nederland. Naast het huismerk, de Highscreen PC, worden diverse A-merken gevoerd en wordt een groot assortiment printers, scanners en notebooks aangeboden. Maar ook voor uiteenlopende software, kabels en printercartridges biedt Vobis een enorme keuze. In de winkels kunt u niet alleen terecht voor de aanschaf van een PC met de bijbehorende software, maar kunt u eveneens rekenen op after sales en support en (per winkel) een eigen technische dienst. Het omvangrijke servicepakket biedt u de zekerheid dat er jarenlang ongestoord kan worden gewerkt met de computer. Natuurlijk heeft Vobis een eigen helpdesk, waar men terecht kan met vragen en problemen.

Kijk op www.vobis.nl of in de Gouden Gids voor de dichtstbijzijnde winkel.

Home | Vacatures | Branche | Support | Zoeken | Bestellen | Privacy | Nieuw | Help | Schrijf ons Producten: Financieel | Telebankieren | Verkoop | Orders | Inkoop | Voorraad | Handel algemeen Projecten en uren | Accountancy | CRM | Algemeen | Inrichting Tip: web-pagina afdrukken

Terug naar begin

© 2000 AccountView BV
Laatste wijziging 13-06-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie