Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College Haarlem investeert in nieuw Patronaat

Datum nieuwsfeit: 13-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

College Haarlem investeert in nieuw Patronaat

Het college van burgemeester en wethouders van Haarlem heeft dinsdag 13 juni gekozen voor nieuwbouw van het Patronaat met een voorlopige investering van ƒ 15 miljoen aan de Zijlsingel in Haarlem. In de nieuwbouw krijgt het Patronaat in ieder geval de beschikking over een grote zaal met een capaciteit die afgestemd kan worden op een publiek van 600 personen tot die van 1000 personen. Verder komt er een kleine zaal voor 200 tot 300 bezoekers, een café/eetcafé en bijbehorende voorzieningen.

In de naaste toekomst worden de mogelijkheden onderzocht om dit budget te vergroten. Uit de drie varianten is in eerste instantie gekozen voor de variant zonder gebruik van de ruimte van het gemeentelijke gebouw Zijlweg 2 en zonder de twee woningen aan de Ruychaverstraat. Hierdoor is er een beperkt programma van eisen te realiseren. Het college onderzoekt echter wel een eventuele realisatie van de variant met een laad- en losstraat, een oefenruimte en een multimediavoorziening.

Informatiebijeenkomst en verdere procedure

Woensdag 28 juni is er in het Patronaat een informatiebijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden. Op vrijdag 30 juni wordt het voorstel besproken in een gecombineerde vergadering van de raadscommissies Kunst en Cultuur en Stedelijke Ontwikkeling. Na deze advisering kan eind juli de raad zich hierover uitspreken. Wanneer de keuze voor de variant vaststaat kan een architect opdracht krijgen om een ontwerp te maken.

15 juni 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie