Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorbereiding sanering NSC-terrein Zutphen begonnen

Datum nieuwsfeit: 13-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zutphen

Sanering NSC-terrein

De voormalige fabriekslocatie van National Starch & Chemical aan de Badhuisweg wordt gesaneerd. Na de sanering wordt het terrein naar verwachting bestemd voor woningbouw. Op de locatie is al eerder begonnen met sanering op minerale olie en al dan niet gechloreerde koolwaterstoffen. Tijdens deze sanering zijn resten asbest in de bodem gevonden. Over het algemeen zijn stukjes van 1 tot 5 centimeter (hechtgebonden) wit asbest en incidenteel stukjes bruin asbest waargenomen. Er zijn geen asbestvezels aangetroffen.
De voorbereidingen en het saneringswerk zijn afgelopen dinsdag begonnen. De sanering is verdeeld in twee fasen. In de eerste fase zal ongeveer 3 weken gewerkt worden, gespreid over een periode tot begin september. In de eerste fase wordt de vervuilde grond onder asbestcondities afgegraven en afgevoerd naar een stortplaats. Het gaat om hechtgebonden asbest. Daarom zijn er volgens de arbeidsinspectie
-met de voorgenomen werkmethode- geen risico's voor blootstelling aan asbest te verwachten.
Hierna wordt de grond die niet met asbest vervuild is op het terrein bemonsterd en geanalyseerd. Dit duurt zes weken. Dan wordt bepaald of deze grond afgevoerd moet worden voor reiniging of op de locatie hergebruikt kan worden. Dit betreft fase twee die naar verwachting een week zal duren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie