Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening ovale rotonde in Zederik en Giessenlanden

Datum nieuwsfeit: 13-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


31-05-2000

Ovale rotonde in de gemeenten Zederik en Giessenlanden wordt geopend

Op dinsdag 13 juni wordt in de gemeenten Zederik en Giessenlanden de ovale rotonde bij de kruising N214 en de op- en afrit van de A27 officieel in gebruik genomen.

Hiermee zal de verkeersveiligheid verbeteren op deze voormalige voorrangskruising. Op het kruispunt sluiten de westelijke op- en afrit van de A27 aan op de provinciale weg N214. Tevens vindt op 20 meter van de afrit een aansluiting van de parallelweg (langs de A27) op de provinciale weg plaats. Deze vijf wegen zijn in het definitieve ontwerp van de rotonde geïntegreerd. Om al de vijf takken op de rotonde goed in te passen heeft de rotonde een ovale vorm gekregen. De rotonde is voorzien van vrijliggende fietspaden en er is een picknickplaats aangelegd. Daarnaast is de Parallelweg (langs de A27) verbeterd, zodat ondermeer het toekomstige vrachtverkeer voor de dijkverzwaring niet door de bebouwde kom van de gemeente Meerkerk hoeft te rijden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie