Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie 'Niemand verdient armoede' in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 13-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Niemand verdient armoede: zoeken naar oplossingen


Steeds meer mensen leven onder de armoedegrens waardoor de tweedeling in de stad steeds groter wordt. Om te bekijken wat de mogelijkheden zijn om die spiraal te doorbreken houden het Haags Sociaal Beraad en debatcentrum DeBatterij op dinsdag 13 juni de armoedeconferentie 'Niemand verdient armoede'. In Theater Concordia aan het Hogezand kan iedereen tussen 13.00 en 17.30 uur oplossingen aandragen.

Het Haags Sociaal Beraad vraagt de samenleving aandacht voor de positie en kansen van mensen die lijden onder armoede, sociale uitsluiting en werkloosheid. Tijdens de gratis toegankelijke conferentie wordt onder leiding van ex-wethouder Anke van Kampen van Sociale Zaken gezocht naar oplossingen. Er wordt niet alleen gesproken met deskundigen, maar ook met mensen die de eindjes aan elkaar moeten knopen. Om de debatten in te leiden treden sprekers op uit alle hoeken van de Haagse samenleving: migrantenorganisatie, leerwerkproject, vakbonden, het Haags Komité voor Vrouwen in de Bijstand, onderwijs, bewonersorganisatie en woningcorporatie.

De aanwezigen kunnen meepraten over vier punten waarop het Haags armoedebeleid verbeterd kan worden: gekleurde armoede (onder migranten), werkgelegenheid en gesubsidieerde arbeid, de effecten van armoede op kinderen en woonlasten. Na elk publieksdebat wordt gestemd. Aan het einde van de middag geeft wethouder Pierre Heijnen een reactie. Ook geeft hij de aanzet voor een prijsvraag: wie het beste armoedeplan bedenkt kan 5.000 gulden winnen.

Speerpunten

Het Haagse armoedebeleid telt een aantal speerpunten, zoals het bestrijden van langdurige werkloosheid, vrijwilligerswerk voor langdurig werklozen met weinig uitzicht op een betaalde baan en projecten (Maatschappelijk Herstel) voor mensen aan de rand van de samenleving zoals (ex-)gedetineerden, (ex-)verslaafden, dak- en thuislozen, zwerfjongeren en (ex-)psychiatrisch patiënten. Voorts gaat het om kinderopvang voor alleenstaande ouders die weer aan het werk gaan, hulp bij het wegwerken van schulden, cursussen informatietechnologie, de Ooievaarspas die korting geeft op allerlei activiteiten en (meer gebruik van) financiële regelingen om het inkomen te ondersteunen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie