Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autoroute Constant Permeke West-Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 13-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Autoroute Constant Permeke
Brugge, 13/6/2000
Constant Permeke bouwde dit huis De Vier Winden in 1929. De Provincie kocht het huis in 1960 en richtte het in als museum gewijd aan deze kunstenaar. De aankoop omvatte naast het woonhuis eveneens de schilders- en beeldhouwersateliers, de serre en een ruime tuin.
Deze tuin, die aanvankelijk geometrisch aangelegd was, kreeg kort na de aankoop een landschappelijke vorm. Met de heraanleg werd geprobeerd het oorspronkelijk tuinbeeld zo goed mogelijk te reconstrueren.

Het asfalt werd verwijderd. De wandelwegen werden volgens het oorspronkelijk tracé heraangelegd. De vroegere grasvelden werden heringezaaid en er werden zoveel mogelijk streekeigen bomen, struiken en hagen geplant. Ook de reeds lang gedempte poel werd opnieuw uitgegraven. Het resultaat mag gezien worden. Enkel de serre kon om technische redenen niet gereconstrueerd worden.

Het concept van deze heraanleg werd toevertrouwd aan landschapsarchitect Jan Swimberghe uit Brugge. De werken startten op 15 maart 1999 en duurden bijna 3 maanden. De totale kostprijs van de werken bedroeg iets meer dan 3 miljoen (3.162.546 BEF (BTW incl.)).

Tegelijk met de werken aan de tuin werden ook het terras rond en de oprijlaan voor het huis heraanlegd. Voor het ontwerp werd beroep gedaan op de eigen Provinciaal Technische Dienst.

Gerrit Defreyne

Gedeputeerde voor Cultuur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie