Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alfa 156 zege voor Versatel-Rialto coureur Sandra vd Sloot

Datum nieuwsfeit: 13-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Alfa 156 zege voor Versatel-Rialto coureur Sandra van der Sloot

De derde race van de Pearle Alfa 156 Challenge, op het haar vertrouwde Circuit Park Zandvoort, bracht Sandra van der Sloot de eerste zege. Na de teleurstellende eerste races, sloeg de Alphense in het Pinksterweekend (totaal 40.000 toeschouwers) keihard toe. Marcel van Vliet completeerde, met zijn fel bevochten derde plaats, het Versatel-Rialto Racing Team succes. Van de overige teamleden eindigde Roeland Voerman als zevende en Pauline Borrius Broek als zeventiende. Terwijl voor Berend Gesman het doek feitelijk al in de eerste ronde viel. Hij botste tegen de gespinde Alfa van een andere deelnemer en kende veel schade. In het kampioenschap bezetten Marcel van Vliet, Berend Gesman, Sandra van der Sloot en Roeland Voerman de tweede, derde en (gedeelde) vierde plaats.

"Het moest er natuurlijk een keer van komen", begint Sandra van der Sloot haar relaas. "Tijdens de training vond ik in Marcel (van Vliet-red.) een goede partner om een snelle ronde te realiseren. Daarmee stond ik op de eerste startrij. Een goede uitgangspositie dus voor een strakke race. Toch liep het bij de start wat anders. Ik kwam heel slecht weg en verloor direct twee plaatsen. Balen dus! Maar goed, je sluit aan en probeert er het beste van de maken. Met wat hulp van Marcel lukte dat ook. Na enkele ronden voerde ik het veld aan, direct gevolgd door Gaby Uljee, Marcel van Vliet en de rest van de kopgroep. Omdat Marcel de druk op Gaby hoog hield, kreeg ik de mogelijkheid iets bij hen weg te lopen. Niet veel, want ook bij mij werden de banden per ronde minder. Uiteindelijk lukte het mijn eerste Alfa overwinning veilig te stellen. Super natuurlijk, want dit had ik echt wel even nodig, na die eerste twee dompers", aldus de Alphense Sandra van der Sloot .

Teamgenoot Marcel van Vliet lag in de beginfase van de 12 ronden tellende race korte tijd op kop. "En juist op het moment dat ik de zaken achter mij een beetje probeerde in te schatten, verremde ik me voor de Tarzanbocht. Naast Sandra profiteerde Gaby Uljee daar ook van. Dat laatste was niet echt de bedoeling en daarom heb ik telkens geprobeerd die tweede plaats weer terug te pakken. Maar door die hevige remactie was het beste van mijn voorbanden. Ik moest genoegen nemen met de derde plaats. Maar ben gelijk hartstikke blij voor Sandra met haar overwinning. Een mooi resultaat voor haar en het team. Dat overigens voor deze race veel werk heeft verzet, om de auto's weer beter te krijgen. We zitten merkbaar dichter bij de concurrentie. Ik verwacht zelfs dat we ze de volgende race allemaal kunnen pakken", verklaarde een strijdbare Van Vliet (Nieuwerkerk a/d Ijssel) na afloop.

Roeland Voerman trainde samen met Berend Gesman, maar kwam desondanks niet verder dan de negende plek. "Een goede start bracht mij gelijk al een plaats winst. Maar door het voorval met de gespinde auto, waar Berend tegen op knalde, miste ik gelijk de aansluiting met de kopgroep. Ze reden in het zicht, maar ik kon er onmogelijk bijkomen. Feitelijk reed ik lange tijd alleen. Maar verloor wat meters door een stuurfoutje. Thomas Bangma passeerde mij, maar even later won ik die plek weer terug. En dat verklaart mijn zevende plaats in deze race", verklaarde de Rotterdammer.

De uit Laren afkomstige Pauline Borrius Broek trainde naar eigen zeggen slecht. Zij verklaarde daarmee haar negentiende startplek op de grid. Een goede start bracht ook haar de nodige winst, die echter flink teloor ging door een tik van een andere deelneemster. "Zo verloor ik gelijk weer een plek of 4, 5 en moest mijn race weer van voren af aan beginnen. Ik heb me dus zeker niet verveeld en de race afgesloten met een voor mijn idee nette zeventiende stek."

Berend Gesman vond het, door het ongeval in de openingsronde, een weekend om snel te vergeten. De Alphenaar: "Ik kwam bij de start goed weg, maar strandde in die eerste ronde op de gespinde auto van Cees Langeveld. Er was geen uitweg meer en ik knalde er vol op. De hele voorkant zat in elkaar. Desondanks probeerde ik nog een aantal ronden mee te doen, maar werd er uiteindelijk door de organisatie uit gehaald. Men vond het te gevaarlijk. Jammer en balen dus! Volgende keer beter."

Alphen a/d Rijn:13 juni 2000. Voor nadere info: Ron van Eeuwen 020-6232444 of 06.20.211411

Uitslag derde Pearle Alfa 156 Challenge:

1. Sandra van der Sloot, gem. 124,815 km per uuur.; 2.Gaby Uljee op 2.592; 3.Marcel van Vliet op 2.873; 4.Boy Zentveldt op 3.176; 5.Ferry Duivenvoorde op 3.799; 6.Frank Kerseboom op 3.977; 7.Roeland Voerman op 12,245; 8.Thomas Bangma op 12,658; 9.Roger Ciapponi op 13.756 en 10.Peter Gerhards op 15.977.
Snelste ronde Marcel van Vliet 2.01.906, gem.126.983 km per uur.

Stand na 3 races:

1. Frank Kerseboom 53 punten; 2. Marcel van Vliet 48 ; 3.Berend Gesman 32; 4.Sandra van der Sloot 31; 5.Gaby Uljee 31; 6.Roeland Voerman 31; 7.Boy Zentveldt 29; 8.Thomas Bangma 23; 9.Cees Langeveld 20 en 10.Anton Mets 19.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie