Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester en wethouder starten 'Rotterdam DiverCity'

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Burgemeester Opstelten en wethouder Meijer starten 'Rotterdam DiverCity'

Burgemeester mr. Ivo Opstelten en wethouder Herman Meijer (o.m. Veelkleurige Stad) geven op woensdag 14 juni om 13.00 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis aan de Coolsingel 40 het startschot voor 'Rotterdam DiverCity'. Het plan van aanpak 'Rotterdam DiverCity' is ontwikkeld in het kader van het uitvoeringsprogramma 'Veelkleurige Stad'. Rotterdam DiverCity richt zich op de gemeentelijke diensten; de deelgemeenten worden uitgenodigd deel te nemen. De doelstellingen van Rotterdam DiverCity zijn: het personeelsbestand van de gemeente Rotterdam wordt een weerspiegeling van de samenleving, de organisatie biedt ruimte om de diversiteit aan talenten te benutten en de dienstverlening sluit aan op de behoeften van de 'diverse' samenleving.
Na de opening door de burgemeester en de presentatie van het plan van aanpak door wethouder Meijer ondertekent de wethouder met de 'kopgroep' van acht gemeentelijke diensten en de deelgemeente Delfshaven diversiteitverklaringen. Na een toespraak van mr. H.K. Fernandes Mendes, directeur Minderhedenbeleid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, geven de diensten die als eerste van start gaan een korte presentatie van hun plannen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie