Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatie over reizen in buitenland van gemeente Capelle

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel


Inentingen

Afrika, Azië, Zuid-Amerika, het zijn allemaal prachtige vakantiebestemmingen. Wilt u er optimaal van genieten, dan doet u er goed aan om stil te staan bij uw gezondheid. Want u wilt natuurlijk geen vervelende ziekte oplopen, waardoor uw vakantie in het water valt.

Inentingen
Voordat u gaat, is het goed om te weten welke inentingen nodig zijn en voor welke landen malariapillen genomen moeten worden. Wist u bijvoorbeeld dat nu voor Suriname een vaccinatie nodig is voor gele koorts, een ziekte die dodelijk kan zijn? En dat u sommige Afrikaanse landen niet binnen kunt komen zonder cholera-stempel? Of dat zich in het Caraibisch gebied en Azië nu moet beschermen tegen dengue, oftewel knokkelkoorts? En u zelfs voor Marokko, Tunesie, Isla Margarita en Turkije bepaalde inentingen nodig heeft, zoals geelzucht, ook wel Hepatitis A genoemd? Wie overigens aanvullend verzekerd is bij het Zilveren Kruis, krijgt de meeste inentingen vergoed.

Insecten
Ook insectenbeten zijn een bron van zorg in sommige landen. De GGD informeert u over het voorkomen van beten.

Diarree
Een minder hygiënische omgeving en ander eten zorgen vaak voor diarree. Om dat te voorkomen moet u in ieder geval, voordat u gaat eten, altijd uw handen wassen met zeep. Het is verder raadzaam om geen voedsel te kopen bij stalletjes langs de weg en alleen water te drinken uit flessen met een gesloten dop. Rauwkost is vaak besmet, omdat het niet met schoon water is gewassen. Over water gesproken: zwemmen in stilstaand water is in de meeste landen af te raden, omdat er larfjes in leven, die de ziekte bilharzia veroorzaken.

Vrij veilig
Veilig vrijen op vakantie is zeer belangrijk. U wilt immers geen sexueel overdraagbare ziekte oplopen. Neem daarom altijd condooms mee uit uw eigen land, die zijn in ieder geval goed.
Reizigersinformatielijn
Om er achter te komen wat u nodig heeft en of u malariapillen moet slikken, kunt u bellen met de Reizigersinformatielijn van de GGD. Het nummer: 0900 - 503 40 43. U kunt 24 uur per dag naar die lijn bellen voor 75 cent per minuut.

Reizigersspreekuur
U kunt ook een afspraak maken op het Reizigersspreekuur van de GGD, dat dagelijks open is van 9.00 tot 12.00 uur en op maandag en woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.
Tot de schoolvakanties kunt u er ook op woensdagavond terecht. Het telefoonnummer:
010 - 433 98 99.

Boekje
Als u toch bij de GGD bent, koop dan voor f 14 het handzame informatieboekje Gezond blijven in de tropen. Reist u met kinderen, dan kunt u tevens het boekje aanschaffen dat specifiek over hun gezondheid in de tropen gaat. Het kost
f 15,50.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie