Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitnodiging statencommissie in de gemeente Nieuwkoop

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


05-06-2000

De Provincie Zuid-Holland nodigt u uit
uitnodiging voor het bijwonen van een statencommissie in de gemeente Nieuwkoop

Bent u geïnteresseerd in de provinciale politiek? Wilt u weten welke onderdelen op de provinciale agenda staan die spelen in uw regio? Dan wordt u van harte uitgenodigd voor het bijwonen van een vergadering van de statencommissie. In de statencommissie Oost vergaderen provinciale statenleden over diverse onderwerpen die in de Rijn- en Gouwestreek, de Krimpenerwaard en Alblasserwaard & Vijfheerenlanden spelen. Op woensdag 14 juni 2000 vergadert de statencommissie Oost van de Provincie Zuid-Holland in het gemeentehuis van Nieuwkoop, Achterweg 1. De vergadering begint om 14.00 uur en eindigt om 16.30 uur.

Drie inhoudelijke onderwerpen staan op de agenda namelijk:
* het collectief vraagafhankelijk vervoer Rijnstreek: doel van het vraagafhankelijk vervoer is een goed systeem te ontwikkelen voor het openbaar vervoer voor alle inwoners van de Rijnstreek. Het systeem houdt rekening met de zwakbezette ritten en het vervoer van gehandicapten. In de commissie wordt het vervoerssysteem nader bekeken.

* Het convenant Alphen aan den Rijn: in het convenant past de gemeente Alphen aan den Rijn twee vigende bestemmingsplannen aan die niet in strijd is met het huidige streekplanbeleid zodat woningbouw op het voormalige Archeonterrein gerealiseerd kan worden. In de commissie wordt de convenanttekst besproken en bij goedkeuring vastgesteld.

* De voortgang strategisch project de Venen: Het gebied Vinkeveen-Nieuwkoop is een strategisch groenproject, aangewezen door het Rijk. Het doel van het project is het ontwikkelen van natuurontwikkeling en het stimuleren van recreatie. Tijdens de commissievergadering wordt een presentatie gegeven over de stand van zaken in het gebied met aandacht voor de landbouw, natuur en water.

De vergadering van de statencommissie is openbaar. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om bij deze vergadering aanwezig te zijn. Het is ook mogelijk gebruik te maken van spreekrecht. Hierdoor kunt u informatie geven, vragen stellen of uw mening formuleren. Voor het krijgen van spreekrecht moet u zich aanmelden bij het secretariaat van de statencommissie Oost,
mw. J.E.J.M. van der Kolk, telefoon 070 441 67 35.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie