Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Geen onverdiende Pinkstervergoeding Europarlementariërs'

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws van de Socialistische Partij


Erik Meijer: 'Geen onverdiende Pinkstervergoeding voor Europarlementariërs'


14-06-2000 SP-europarlementariër Erik Meijer vraagt zijn Nederlandse collega's om vrijwillig af te zien van het recht op ‘dagvergoeding' (528 gulden) over Tweede Pinksterdag. Die dag is niet vergaderd dus is betaling ook niet gepast, aldus de SP'er. Door af te zien van betaling kunnen de Nederlandse leden van het EP laten zien dat ‘soberheid' daadwerkelijk hoog in hun vaandel staat, stelt Meijer.

Op verzoek van enkele Nederlandse christelijke parlementsleden werd op tweede Pinksterdag, niet vergaderd, in afwijking van de oorspronkelijke planning. Desalniettemin kregen parlementsleden de gelegenheid de presentielijst te tekenen en daarmee het recht om de daarbij behorende dagvergoeding van 528 gulden op te vragen. Tenminste
118 maar mogelijk nog meer europarlementariërs hebben van die gelegenheid gebruik gemaakt.

Vanmorgen bij de opening van de vergadering van het Europese Parlement in Straatsburg werd een voorstel van Erik Meijer om géén ‘dagvergoeding' over Tweede Pinksterdag toe te kennen omdat er immers ook niet gewerkt was, afgewezen door de voorzitter van het europarlement. Meijer wil nu dat de Nederlanders in het europarlement het goede voorbeeld geven en vrijwillig afzien van de omstreden dagvergoeding. Volgens hem zijn het juist dit soort ‘kleine' zaken die bijdragen aan het in stand houden van het beeld van ‘zakkenvullen door europarlementariërs'. Meijer nodigt zijn collega's uit om op dit punt het tegendeel te bewijzen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie