Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brede inloopbijeenkomst over Dobbelmanterrein Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen


Brede inloopbijeenkomst over Dobbelmanterrein op 14 juni

Op woensdag 14 juni aanstaande organiseert de Plangroep Herontwikkeling Dobbelmanterrein een inloopbijeenkomst in wijkcentrum Burghardt in Bottendaal. De informatie- en discussiebijeenkomst, die plaats vindt van 's middags 16.00 tot 18.00 uur en 's avonds van 19.30 tot 21.30 uur, is bedoeld voor bewoners van Bottendaal, geïnteresseerde Nijmegenaren en allerlei belangengroepen. Samen kijken naar de toekomst van het Dobbelmanterrein is de insteek voor deze bijeenkomst.

Eind vorig jaar heeft de gemeente het Dobbelmanterrein aangekocht. Dat maakt de weg vrij om het oude fabrieksterrein te herontwikkelen en het een nieuwe plaats te geven in Bottendaal. Wat er na de (gedeeltelijke) sloop van de fabriekspanden met het terrein gaat gebeuren is nu nog een vraag. De gemeente wil samen met belanghebbenden kijken naar de toekomst van dit gebied in Bottendaal. Kortgeleden is een plangroep voor het Dobbelmancomplex opgericht, waarin bewoners uit de wijk (de werkgroep Dobbelman, een initiatief van B.O.B.), vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en medewerkers van de gemeente gezamenlijk werken aan een aantal voorstellen voor de nieuwe inrichting van het terrein. De plangroep wordt voorgezeten door een onafhankelijk adviseur, Henk Pullen van adviesbureau DHV. In december 2000 moeten er drie voorstellen liggen voor de herinrichting van het Dobbelmancomplex, waaruit de gemeenteraad er een zal kiezen.

Informatie en gedachtenuitwisseling
De plangroep wil de komende maanden zoveel mogelijk mensen en organisaties betrekken bij het maken van de herontwikkelingsvoorstellen. Via de startbijeenkomst willen de leden van deze groep zich aan het publiek voorstellen, informatie geven over wat er de komende maanden gaat gebeuren en de eerste ideeën en suggesties horen van aanwezigen over de inrichting van het terrein. Verder zullen vertegenwoordigers van de gemeente op de bijeenkomst uitgebreid info verstrekken over de ontwikkelingen rond sloop en tijdelijk gebruik. De komende maanden is sloop van (een gedeelte van) de huidige gebouwen op het Dobbelmancomplex en de tijdelijke bestemming van het terrein en de gebouwen een belangrijk punt. Waarschijnlijk nog vóór de zomer neemt het college van burgemeester en wethouders een beslissing over de sloopplannen en de mogelijkheden voor tijdelijk gebruik van het terrein en de panden die (voorlopig) blijven staan.

Programma Startbijeenkomst 'herontwikkeling Dobbelmancomplex'

woensdag 14 juni in wijkcentrum 'Burghardt' 1. Middag

16.00 uur Opening en aftrap door Paul Depla, Wethouder Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Cultuur.
16.30 uur Presentaties door vertegenwoordigers Plangroep Dobbelmancomplex. Stellingenwand, ideeënbus, informatie- en kaartmateriaal. Infostand van de werkgroep Dobbelman.
17.30 uur Afsluitend 'Lagerhuisdebat' tussen de aanwezigen over de mogelijkheden voor toekomstige herontwikkeling.
18.00 uur Sluiting middaggedeelte.

2. Avond

19.30 uur Inloop en ontvangst.

20.00 uur Opening informatieavond door Henk Pullen, voorzitter Toelichting door Hans Eijsbouts van de gemeente Nijmegen op de ontwikkelingen rond de sloop op het huidige fabrieksterrein en de mogelijkheden voor tijdelijk gebruik. Toelichting van de Plangroep Dobbelmancomplex op de planning en activiteiten t.b.v. het herontwikkelingsproces (tot december 2000).
20.45 uur Mogelijkheid tot het stellen van vragen en discussie. Thema's zijn: - Sloop; - Tijdelijk gebruik; - Eerste ideeën en suggesties voor herontwikkeling terrein; - Hoe worden bewoners en andere belanghebbenden erbij betrokken?
21.30 uur Afsluiting en mogelijkheid tot informeel verder praten in de ontmoetingsruimte

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie