Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WK-wedstrijd Griekse Acropolis Rally geen succes Nederland

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PROFLEX MERWEDE RALLYREPORT 14 juni 2000

KORT GRIEKS AVONTUUR

ATHENE - De deelname aan de 47e editie van de voor het wereldkampioenschap meetellende, Griekse Acropolis rally heeft voor het Proflex-Merwede team, bestaande uit Ries Huisman en Bart van Riemsdijk maar vier klassementsproeven lang geduurd. Twee afgebroken wielen aan hun rallyauto, een Subaru Impreza WRC, maakten verdere deelname aan deze WK-rally niet meer mogelijk.

Deze editie van de Acropolis rally is een ware slijtageslag geworden voor de deelnemende rally-equipes. De uit Numansdorp afkomstige navigator Bart van Riemsdijk had het over slopend. "Met temperaturen dik in de dertig graden en de erg slechte onverharde wegen. Een echt slopende rally voor zowel mens en machine."

De Arcropolis rally duurt drie dagen. De totale lengte van de rally is ongeveer 1350 kilometer, waarvan een dikke vierhonderd kilometer op snelheid moest worden afgelegd. De komplete rally gaat over onverharde bergweggetjes, die volgens bestuurder van de auto Ries Huisman vol bezaaid liggen met scherp gepunte rotsblokken in alle formaten. "Tot aan skippyballen aan toe zo groot."

Bestuurder van de Subaru Impreza in Groep N-uitvoering (bijna standaard), en speciaal voor deze WK rally geprepareerde rallyauto, Ries Huisman uit Bergambacht over het uitvallen in de Griekse WK-rally. "De auto reed als een trein en was perfect afgesteld door tuner Jos Boon voor de ruwe wegen in Griekenland. Bijzonder jammer ons uitvallen, want we zijn redelijk rustig begonnen. Het had nog veel harder gekund. Net dat ene gat doet ons de das om."

Op Kp 4, met de exotische naam Kineta kwam de Subaru van het Proflex-Merwede rallyteam met een van de achterwielen in een groot gat terecht. Huisman kon de auto corrigeren, maar een groot uitstekend rotsblok sloeg het rechtervoorwiel van onder de Subaru.

"We kwamen een heuveltje over. Zo eentje waarvan je niet kan zien wat er zich aan de andere kant bevindt. We raken met het achterwiel in een werkelijk gigantisch diep gat en raken daarna een rotsblok", blikt Huisman terug. "Met drie wielen is het nog wel eens mogelijk om de service te halen. Maar met twee afgebroken wielen was het over. Er was geen beweging meer in de Subaru te krijgen. Bijzonder jammer dit."

Het Proflex-Merwede rallyteam was de enige Nederlandse rally-equipe die naar Griekenland was afgereisd. Dat het een slijtageslag is geworden blijkt wel uit de cijfers. Van de honderdentwintig deelnemers op de startlijst, haalden slechts 48 equipes het finishpodium. De Acropolis rally is gewonnen door Colin Mcrea in een Ford Focus WRC. EINDE BERICHT

Voor meer informatie over het Proflex/Merwede Rallyteam kunt u kontakt opnemen met: Proflex Shockabsorbers. Tel: 0182  342271 of met: REPORTAGEBURO Henk de Winter Tel: 0165  545581 Fax: 0165  564696.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie