Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Positief overleg tussen Gehandicaptenraad en KLM

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gehandicaptenraad

Persbericht Gehandicaptenraad, 14 juni 2000

Positief overleg tussen Gehandicaptenraad en KLM

Op verzoek van de Gehandicaptenraad heeft er op 13 juni overleg plaatsgevonden tussen de Gehandicaptenraad en de KLM. Aanleiding tot het uitdrukkelijke verzoek van de Gehandicaptenraad om met de directie van de KLM te spreken, was de recente weigering van de KLM om twee toptennisters met een handicap toe te laten tot een vlucht. Het overleg van 13 juni heeft geleid tot een aantal duidelijke afspraken, waardoor het voortaan uitgesloten is dat mensen ten onrechte de toegang tot een vliegtuig van KLM wordt geweigerd.

De afspraken omvatten de volgende regelingen die de KLM gaat treffen:
* Vanaf september van dit jaar zorgt de KLM ervoor dat er zogenaamde on board rolstoelen in de toestellen aanwezig zijn.
* Aan passagiers met een handicap die bij het inchecken op een formulier aangeven dat zij zichzelf kunnen redden met eten, drinken en naar het toilet gaan wordt niet gevraagd een begeleider mee te nemen aan boord. Zonodig zorgt het cabinepersoneel ervoor dat deze passagiers in het vliegtuig verplaatst worden.
* Mensen met een handicap die vaker een vlucht boeken bij de KLM, kunnen een zogenaamde fremec card invullen en hoeven dan niet steeds opnieuw via een formulier aan te geven wat zij wel of niet zelf kunnen.

* Het cabinepersoneel helpt passagiers, maar biedt geen hulp die verder gaat, zoals hulp bij eten, drinken, injecties toedienen, medicijngebruik of naar het toilet gaan. Een passagier die deze hulp nodig heeft, moet zelf zorgen voor een begeleider.
* Er komt een KLM consumentenlijn, waar mensen terecht kunnen met eventuele klachten.

* Het cabinepersoneel van de KLM wordt ingelicht over de regels.
Het constructieve gesprek tussen de KLM en de Gehandicaptenraad leidde tot een vervolgafspraak. In de eerste week van september zullen beide partijen opnieuw met elkaar in gesprek gaan. De KLM wil in overleg met de Gehandicaptenraad werken aan structurele oplossingen en eenduidige regels die voor alle partijen - cabinepersoneel en passagiers - helder en hanteerbaar zijn. De KLM heeft tot grote tevredenheid van de Gehandicaptenraad aangegeven dat er tijdens het volgende gesprek verder gepraat wordt over de mogelijkheden om het cabinepersoneel te scholen in de omgang met passagiers met een handicap.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie