Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & IJssel

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-06-2000

Politiebericht Utrecht: district Rijn & IJssel, 09.30 uur
Plezierjacht vaart tegen steigers

MONTFOORT Op dinsdagmiddag voer een 39-jarige man uit Kastrup (Dld) met een groot huurjacht over de Hollandse IJssel. Op een gegeven moment wilde de man in Montfoort aan een steiger aanmeren, maar naar zijn zeggen werkte de keerkoppeling om de boot af te remmen niet naar behoren.

De man ramde een steiger en voer deze kapot. Vervolgens raakte hij een tweede steiger, die ook kapot werd gevaren. Beide steigers werden boven de waterlijn vernield.

De boot liep als gevolg van de aanvaring nagenoeg geen schade op. Niemand raakte gewond. De verhuurmaatschappij uit Nieuwegein stuurde een monteur om de keerkoppeling van het jacht na te kijken.

Snelheidscontrole

WOERDEN Op dinsdagmiddag hield de politie weer een snelheidscontrole op de Oudelandseweg.

386 voertuigen passeerden het controlepunt. Hiervan reden er 22 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/h, terwijl 50 km/h toegestaan is. Tevens werden er 8 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Ballonvaarders schenken f500,- aan Kankerfonds

HARMELEN Op dinsdagavond landde er een luchtballon op het land van een boer aan de Breudijk. De bij de luchtballon behorende landingsploeg kreeg van de boer geen toestemming om met hun voertuig de ballon voor woensdagochtend 05.30 uur weg te halen. Vanzelfsprekend was de landingsploeg daar niet echt blij mee.

De starre houding van de boer werd ingegeven door het feit dat de afgelopen tijd al tot vijf maal toe een ballon in zijn weiland was geland, met alle gevolgen van dien.

Na een verhitte discussie stelde de boer als compromis voor dat de landingsploeg de ballon meteen mocht weg halen als zij 500,- zouden schenken aan het Kankerfonds. De ballonvaarders lapten 500,- en de politiemensen zouden zorgdragen dat het geld op de rekening van het Kankerfonds wordt gestort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie