Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Steun voor de biologische landbouw in Belgie

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Middenstand en Landbouw België

14/06/2000

PERSBERICHT

STEUN VOOR DE BIOLOGISCHE LANDBOUW

Bij ministerieel besluit van 31 mei 2000 wordt de steunregeling voor agrarische bedrijfshoofden die zich ertoe verbinden om biologische teeltmethoden in te voeren of verder toe te passen met 2 instapjaren verlengd met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 1999. De duur van de verbintenissen bedraagt 5 jaar. Ook de bio-landbouwers die de premie voor het eerst bekomen hebben voor 1994 en 1995, zullen kunnen blijven genieten van de steun voor 1999 en 2000.

De steun wordt evenwel niet toegekend indien de opbrengst van de betrokken weiden en gewassen wordt verbruikt door vee dat niet voldoet aan het lastenboek voor de dierlijke biologische productie.

De hoogstammige fruitbomen die sedert meer dan 5 jaar werden aangeplant, worden uitgesloten indien de fruitopbrengst niet wordt gecommercialiseerd.

De premies blijven ongewijzigd in vergelijking met de huidige regeling, behalve voor de groenteteelt. De premies voor de groenteteelt worden verhoogd tot 40.000 BEF voor het eerste omschakelingsjaar, 35.000 BEF per ha voor het tweede omschakelingsjaar en 30.000 BEF vanaf het derde jaar.

De aanvraagformulieren zullen worden toegestuurd aan de landbouwers en aan de tuinders die een overeenkomst hebben afgesloten met de erkende controleorganismen BLIK of ECOCERT. De betrokken producenten die van de premie willen genieten, maar die op 10 mei 2000 nog geen aanvraagformulier ontvangen hebben, dienen op eigen initiatitief een formulier aan te vragen bij het provinciaal bureau van het Ministerie van Middenstand en Landbouw (DG 3) . De aanvragen moeten uiterlijk ingediend worden op 14 juli 2000 om 17 uur bij dat provinciaal bureau.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie