Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zéér Hoogwaardig Openbaar Vervoer naar Amersfoort Noord

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


ems 14 juni 2000

Zéér Hoogwaardig Openbaar Vervoer naar Amersfoort Noord

Zéér Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) is de beste oplossing voor de verbinding van de wijken Vathorst en Nieuwland met de binnenstad van Amersfoort. Dat advies heeft het college van burgemeester en wethouders gekregen van het projectteam dat werkt aan de planstudie HOV-Noord.

In 1999 besloot de gemeenteraad dat Nieuwland en Vathorst Hoogwaardig Openbaar vervoer krijgen. Dit is een vervoerssysteem dat niet alleen comfortabel en snel is. Het HOV-voertuig is het best te vergelijken met een moderne tram die echter niet op rails rijdt, maar op een eigen baan. Daardoor kunnen in korte tijd veel mensen worden vervoerd. Het HOV-voertuig heeft zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor. In stille gebieden kan het HOV-voertuig zich dan geluidloos en zonder uitstoot verplaatsen. Op drukke verkeersstraten rijdt het systeem op de verbrandingsmotor waardoor de accu's worden opgeladen. Verschillende steden in Europa testen HOV-voertuigen zetten ze met succes in. In Clermont Ferrand gaat binnenkort een electrisch aangedreven voertuig rijden. In Eindhoven is de eigen infrastructuur al aangelegd; het systeem 'Phileas' rijdt daar in 2003.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie