Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delft kiest voor koersnota nieuwe stijl Grotius college

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Delft kiest voor koersnota nieuwe stijl Grotius college

Met de Koersnota Nieuwe Stijl Grotius College wil de gemeente op een andere wijze vorm geven aan de samenwerking met het Grotius College. In deze Koersnota is vastgelegd dat het Grotius College en de gemeente wederzijdse inspanningsverplichtingen aangaan met betrekking tot het technisch onderwijs, kansenbeleid en cultuur.

Zo betrekt de gemeente bijvoorbeeld het Grotius College actief bij de activiteiten van het Technocentrum Haaglanden. Het Grotius College en de gemeente gaan zich samen inzetten om het imago van het technisch onderwijs te verbeteren. Verder gaan het Grotius College en de gemeente investeren in de ICT-infrastructuur met als doel te komen tot een Delftse ICT-standaard van hoog niveau.

Samen met de gemeente spant het Grotius College zich in om extra en/of breder onderwijs aan te bieden aan leerlingen die meer of anders kunnen, bijvoorbeeld leerlingen die cognitief bovengemiddeld begaafd zijn.

Voor leerlingen waarvoor bestaande leerwegen tekort schieten worden individuele leerwegen ontwikkeld. Hierbij is het doel om voortijdig en dus niet gekwalificeerd schoolverlaten zoveel mogelijk terug te dringen.

Ook gaan het Grotius College en de gemeente zich inzetten om toename

De Koersnota Nieuwe Stijl loopt af in augustus 2002. De gemeente Delft wil in januari 2002 met het Grotius College evalueren of de genoemde inspanningen ook daadwerkelijk de gewenste resultaten hebben opgeleverd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie