Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Blauwe Vlaggen uitgereikt in Fort Kijkduin

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Blauwe Vlaggen uitgereikt in Fort Kijkduin

betreft: Wederom een Blauwe Vlag voor gehele kustlijn van de gemeente Den Helder. week: week 24

Maandag 5 juni vond in Fort Kijkduin de jaarlijkse uitreiking plaats van de Blauwe Vlag aan alle vertegenwoordigers van de gekwalificeerde stranden en jachthavens uit Nederland. Tijdens de uitreiking, die werd gedaan door Tweede Kamerlid mevrouw Voute-Drost (VVD), ontving wethouder Stegers de Blauwe Vlag voor Badstrand Huisduinen en het strand van Julianadorp aan Zee. Hiermee is wederom de gehele kustlijn van de gemeente Den Helder voorzien van een internationaal erkend keurmerk op het gebied van veiligheid en milieu.

De uitreiking vond plaats nadat de 'eerste' Blauwe Vlag op ludieke wijze door "Napoleon" aan mevrouw Voute-Drost en burgemeester Hoekzema werd overhandigd en door hen in de mast van Fort Kijkduin werd gehesen. Vervolgens werd, geheel in de stijl van Napoleon, het kanon afgevuurd.

Burgemeester Hoekzema had nog een nieuwtje, dat hij meldde in zijn toespraak. Om het belang dat de gemeente hecht aan de Blauwe Vlag te onderstrepen, zullen volgend jaar ook alle zes jachthavens van Den Helder meedoen aan de Blauwe Vlag Campagne. Dit is in Nederland redelijk uniek te noemen.

De Blauwe Vlag is een internationale milieu-onderscheiding en wordt uitgereikt aan deelnemende jachthavens en stranden die hebben aangetoond aan alle kwaliteitseisen te voldoen. De Blauwe Vlag is een initiatief van de FEEE (Foundation for Environmental Education in Europe), een onafhankelijk Europees netwerk van organisaties die zich inspannen op het gebied van milieu- en natuurvoorlichting. Doel van de "Blauwe Vlag Campagne" is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu.

laaste verandering: juni 14, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie