Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Amsterdam akkoord met nieuwbouw Stedelijk Museum

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Persberichten
|

B&W akkoord met nieuwbouw stedelijk museum

Het college van B&W heeft ingestemd met de nieuwbouwplannen voor het Stedelijk Museum (fase 1 en 2). Hiervoor is een extra bedrag van 18 miljoen gulden beschikbaar gesteld. Met dit voorstel maakt het college de realisatie van nieuwbouwplannen van architect Alvaro Siza Vieira, inclusief de beoogde nieuwe vleugel aan de Van Baerlestraat, mogelijk. Na een periode van twaalf jaar plannen maken zal nog voor het zomerreces het collegevoorstel in de gemeenteraad aan de orde komen.

De kosten van de nieuwbouw bedragen in totaal 55 miljoen. Door dit besluit kan het college overgaan tot aanbesteding en het sluiten van een sponsorovereenkomst ter waarde van 2 miljoen gulden met Pon's Automobielhandel BV (Audi) voor de nieuwe vleugel. Over de plannen voor nieuwbouw en renovatie publiceerden Rudi Fuchs en Stevijn van Heusden onlangs 'Het museum als school', een beleidsplan voor het Stedelijk Museum voor de jaren 2001-2004.

Het museum verwacht begin volgend jaar met de daadwerkelijke bouw te kunnen beginnen. De nieuwbouw zal ongeveer twee jaar duren en in de eerste helft van 2003 worden afgerond. De nu beschikbaar gestelde gelden komen bovenop de eerder door de gemeente en het Rijk beschikbaar gestelde respectievelijke 13 en 17 miljoen gulden (inmiddels geïndexeerd op 37 miljoen).

Over de beoogde renovatie van het oude 19de-eeuwse hoofdgebouw wordt in een later stadium een besluit genomen.

Behandeling in de raadscommissie is op 5 juli en in de gemeenteraad op 19 juli.

Paul van Yperen 5523246

Marian Douma, persvoorlichter, sector Communicatie & Marketing van het Stedelijk Museum, 5732911.

^


-

© gemeente Amsterdam - 14-06-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie