Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project 'Veilig stappen' in Noordwijk

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 · Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 14 juni 2000
·

"Veilig stappen" in Noordwijk Noordwijk

Noordwijk is vooral in de weekeinden een regionaal uitgaanscentrum. Naast het normale uitgaanspubliek wordt Noordwijk in de zomerperiode druk bezocht door de strand-bezoekers en andere toeristen die de plaats aandoen. Dit jaar komen daar ook nog voetbaltoeristen bij. De politie wil er graag aan bijdragen dat al deze mensen gezellig kunnen uitgaan in het centrum van Noordwijk. Afgelopen zondag, 11 juni, is het project "Veilig Stappen" weer van start gegaan.

Het project 'Veilig Stappen' is erop gericht om de overlast voor de inwoners van Noordwijk zoveel mogelijk te beperken. Anderzijds moet het project 'Veilig Stappen' leiden tot een groter veiligheidsgevoel bij de inwoners, de toeristen en het uitgaanspubliek.

Het project houdt in dat in de weekeinden en vooral op tijden dat er veel uitgaanspubliek is, de politie duidelijk zichtbaar aanwezig is. In de omgeving van de uitgaanscentra (de Grent) zullen politiemensen te voet, per fiets en per auto preventief surveilleren. Ook de bereden politie en een hondengeleider kunnen voor surveillances worden ingezet. Naast politiemensen zal ook dit jaar weer gebruik worden gemaakt van de "sus-ploeg". Deze ploeg bestaat uit getrainde burgers die een bijdrage willen leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Noordwijk. De "sus-ploeg" is uitgerust met mobilofoon kan op die manier nauw contact onderhouden met surveillerende agenten.

De surveillerende agenten zullen onder andere letten op wildplassen, vernielen en geluidsoverlast. Ook mensen die menen anderen, waaronder de politie, te mogen beledigen, kunnen rekenen op een boete. Daarnaast zal worden opgetreden tegen parkeren naast of op fietsstroken in de omgeving van het uitgaanscentrum. Ook het voor korte tijd stoppen om mensen uit of in te laten stappen kan een boete opleveren. Taxichauffeurs kunnen gebruik maken van de taxistandplaatsen aan de Parallelboulevard, de Koningin Wilhelmina Boulevard of het Picképlein. Andere mensen kunnen gebruik maken van de parkeerterreinen.

Het afgelopen weekeinde zijn een aantal bekeuringen uitgeschreven voor verkeers-overtredingen. Ook werd 9 maal een boete van ƒ 100,- voor wildplassen uitgedeeld. Twee personen; een 16-jarige jongen uit Noordwijk en een 22-jarige man uit Hoogmade, werden aangehouden voor belediging van politie-agenten.

De politie hoopt er met het project aan bij te dragen dat het ook dit seizoen veilig en gezellig stappen is in Noordwijk.

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie