Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

14 juni 2000

Ontploffing
SCHIEDAM -- Dinsdagavond omstreeks kwart voor zeven ontplofte in de Nieuw-Mathenesserstraat de tankcilinder van een vrachtauto waardoor ongeveer 30 ton soda op straat terecht kwam.
De chauffeur van de tankauto was soda aan het lossen en wilde een fabriek binnenlopen, toen de ontploffing plaatsvond. Niemand raakte gewond, wel werd door de ontploffing een muur ontzet. Omdat de 30 ton soda verspreid lag over de Nieuw-Mathenesserstraat kwamen onder meer de brandweer en de DCMR Milieudienst Rijnmond ter plaatse. Besloten werd de soda met water te verdunnen, waardoor het zout wordt. De tankauto werd vervolgens verder leeggezogen en weggetakeld.

Man aangehouden na inbraak
SCHIEDAM -- In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks kwart over twaalf werd ingebroken in een bakkerij aan de Parkweg. Toen de eigenaar van de winkel ter plaatse kwam, bleek de inbreker nog in het pand te zijn. De inbreker, een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gealarmeerde politie van het district Schiedam. De inbreker bleek onder andere de kassa te hebben opengebroken. Hij is in verzekering gesteld en wordt woensdagochtend voorgeleid aan de officier van justitie.

Voetganger aangereden
SCHIEDAM -- Dinsdagmiddag omstreeks half zes vond op de Mozartlaan een aanrijding plaats waarbij een 75-jarige vrouw uit Schiedam gewond raakte. Zij stak een voetgangersoversteekplaats over en werd daarbij aangereden door een 19-jarige automobilist uit Schiedam. De vrouw raakte onder andere gewond aan een been en werd overgebracht naar het Schieland ziekenhuis.

Inbraak in supermarkt
SCHIEDAM -- In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks half vier bleek te zijn ingebroken in een supermarkt in de Dieselstraat. Er werden enkele blikjes frisdrank weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie