Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

O Septeto Plus speelt 'Rodinha' in Prinses Theater Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
O SEPTETO PLUS, "Rodinha", Een muzikale ontmoeting

Datum: Woensdag 14 juni 2000

DUNYA WERELDPROGRAMMA JUNI 2000 in het Prinses Theater, Schiedamseweg 19A R'dam
Woensdag 14 juni 2000, 20.15 uur, entree fl. 10,- CONCERT

Stichting Dunya presenteert:

O SEPTETO PLUS, "Rodinha"
Een muzikale ontmoeting van culturen

Jan Duméé (gitaar); Bobby Jacobs (bas); Remko de Landmeter (fluit, basuri); Mike del Ferro (piano); Tamara Krzelj (violoncello); Toon Roos (sopraan en tenorsaxofoon); Luis Luz (drums); Alaor Soares (percussie); Sonia Genú (zang) en Mola Sylla (zang).

De Rotterdamse multi-instrumentalist, componist en arrangeur Jan Dumée is de motor achter het ensemble O SEPTETO PLUS. Zijn liefde voor jazz en klassieke muziek is in de laatste jaren doordrongen van de verschillende etnische muziekvormen aanwezig in Nederland, in het bijzonder door de Braziliaanse muziek en cultuur. Dumée streeft ernaar met zijn muziek de grenzen van stijlen, tradities en culturen te verlagen. Voor hem is muziek vooral een belevenis waarin emoties in klanken worden omgezet. Voor Dumée is de techniek van de artiesten onontbeerlijk maar het blijft een aardig hulpmiddel. Zijn composities kenmerken zich door het zeer virtuoze sax- en fluitspel vergezeld van fijnzinnige percussie passages en het gedreven en ontroerende spel van gitaar en contrabas.

De eerste CD van O SEPTETO PLUS, "Rodinha" (1998) werd door zowel publiek als de pers met enthousiasme ontvangen. "Rodinha" werd door Radio Nederlands Wereldomroep erkend als één van de beste Nederlands exportproducten van wereldmuziek voor 1999.

Op woensdag 14 juni staat O SEPTETO PLUS met 10 muzikanten uit verschillende landen op het podium van het Dunya Wereldprogramma. Ze spelen een deel van het repertoire opgenomen in hun CD "Rodinha" en nieuwe recente composities van Jan Dumée die zijn première beleven.

Stichting Dunya
W. Boothlaan 4
3012 VJ Rotterdam

www.dunya.nl
Telefoon: 010-2330910
Afzender: (program@dunya.nl)
Contactpersoon: Juan Heinsohn

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie