Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede Kamervragen over fraude bij asbestonderzoek in Kosovo

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen14.006 vragenformulier 14 juni 2000

Gemaakt: 14-6-2000 tijd: 15:


2990012480

Vragen van het lid De Wit (SP) aan de minister van Defensie over fraude bij asbestonderzoek. (Ingezonden 14 juni 2000)


1

Kent u het bericht «Asbest-onderzoek in opspraak»? 1)


2

Is het waar dat de adviesbureaus CKMS en Environmental Consult met de onderzoeksresultaten naar asbestconcentraties in Prizren Kosovo, gefraudeerd hebben?


3

Is het waar dat CKMS al jaren voor de Koninklijke Landmacht onderzoek doet naar asbestconcentraties, onder meer in alle kazernes die de afgelopen jaren zijn afgestoten? Welke opdrachten heeft CKMS in dat kader uitgevoerd?


4

Is het adviesbureau Environmental Consult ook betrokken bij asbestonderzoek voor Defensie op Nederlands grondgebied? Welke opdrachten heeft het uitgevoerd voor Defensie?


5

Zijn CKMS en/of Environmental Consult ook betrokken geweest bij het onderzoek dat ten grondslag ligt aan de Eindrapportage Asbestinventarisatie Onroerend Goed Defensie van september 1999, waarin een overzicht wordt gegeven van asbestcontraties in verschillende bebouwingen van Defensie? Zo ja, is deze nieuwe ontwikkeling voor u aanleiding om de bevindingen van het onderzoek van CKMS en/of Environmental Consult, die in de eindrapportage zijn opgenomen, opnieuw te laten toetsen? Zo neen, waarom niet?


6

Wanneer zal de Kamer de beantwoording van de vragen over de asbestinventarisatie Defensie onroerende goederen ontvangen? 2)

Algemeen Dagblad, 9 juni jl

Ingediend op 5 april 2000, vragen over Kamerstuk 25 834, nr. 18

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie