Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over kinderarbeid en het EK-voetbal

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen14.006 vragenformulier 14 juni 2000

Gemaakt: 14-6-2000 tijd: 15:


2990012510

Vragen van de leden Verburg en Van Ardenne-van der Hoeven) beiden CDA) aan de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en voor Ontwikkelingssamenwerking over kinderarbeid en het EK-voetbal. (Ingezonden 14 juni 2000)


1

Hebt u kennisgenomen van het bericht 1) inzake Euro 2000-voetbal en kinderarbeid?


2

Wordt bij het EK inderdaad gespeeld met ballen die «zijn voortgebracht door kinderarbeid en uitbuiting?» zoals de Landelijke India Werkgroep (LIW) beweert? Zo neen, waarop baseert u dat?


3

Zo ja, kunt u aangeven waarom in de aanloop naar dit EK, op geen enkele wijze van regeringszijde aandacht is besteed aan de herkomst en productiewijze van de voetballen waarmee het EK wordt gespeeld?


4

Heeft de Nederlandse regering zich in bilateraal of multilateraal verband ingezet, teneinde de afspraken van de wereldvoetbalbond FIFA na te komen om «voetballen die door kinderhanden zijn geproduceerd, niet in het spel te brengen»?


5

Welke stappen zal de regering ondernemen om ervoor te zorgen dat met onmiddellijke ingang, slechts EK-wedstrijden worden gespeeld met voetballen, die niet door kinderhanden zijn geproduceerd?


6

Is de regering bereid om, in het kader van het nieuwe landenbeleid, deze kwestie bij de Indiase regering aan te kaarten en de Kamer over de resultaten daarvan te informeren?


7

Wat zal de regering ondernemen om te voorkomen dat in de toekomst ooit nog een (internationaal) voetbaltoernooi wordt gespeeld met ballen die door kinderen zijn geproduceerd?

Trouw, van 10 juni jl.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie