Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start pilot antennes voor mobiele telefonie op wegportalen

Datum nieuwsfeit: 14-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MoNet en ministerie V&W plaatsen eerst GSM-antenne boven A-28 Start pilot antennes voor mobiele telefonie op wegportalen

Den Haag 14 juni 2000 - Vandaag gaat de pilot met antennes voor mobiele telecommunicatie op wegportalen officieel van start. Directeur Informatie en Infrastructuur G. Broesterhuizen van het ministerie van Verkeer & Waterstaat plaatst vandaag de eerste GSM-antenne boven de A-28, ter hoogte van De Uithof. De pilot is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen het ministerie van Verkeer & Waterstaat en MoNet, waarin Ben, Dutchtone, KPN Mobiel, Libertel en Telfort zijn vertegenwoordigd.

De sterke toename van het mobiele telefoonverkeer vergt dagelijks op gezette tijden extra capaciteit van het mobiele netwerk langs het Nederlandse weggennet. Met het plaatsen van GSM antenne-installaties op wegportalen kan deze benodigde extra capaciteit en kwaliteit worden verkregen. Staatssecretaris van Verkeer & Waterstaat Monique de Vries overhandigde hiertoe op 14 maart jl. aan MoNet een vergunning.

Proeftraject A-28
De pilot vindt plaats op de A28 tussen Utrecht en Amersfoort. Dit jaar zullen de in totaal 34 GSM antenne-installaties worden geplaatst op 24 wegportalen. Per wegportaal wordt één antenne geplaatst waar maximaal twee operators gebruik van kunnen maken. De GSM antenne-installaties die gebruikt worden op de wegportalen zijn kleiner van omvang en hebben een lager vermogen dan de reguliere masten. Ze zijn bovendien specifiek gericht op de snelweg waardoor het bereik minder groot is. De antennes worden middels een klemconstructie op de portalen bevestigd. De pilot heeft de looptijd van één jaar. Hierna zal op basis van de testresultaten worden besloten of op wegportalen langs meerdere trajecten GSM-antennes zullen worden geplaatst.
Unieke samenwerking met de overheid
Bij het verlenen van licenties aan de mobiele telecomaanbieders heeft de Nederlandse overheid eisen gesteld aan de capaciteit en kwaliteit van het GSM-netwerken. Het Rijk onderschrijft hiermee tevens het belang van een toereikende beschikbaarheid en optimale benutting van antenne-opstelpunten. Het gebruik van de wegportalen is de eerste stap in afspraken tussen de Rijksoverheid en de in MoNet samenwerkende operators over de plaatsing van GSM antenne-installaties op Rijksobjecten. Tevens zal het Rijk ook andere overheden stimuleren eigen locaties voor antenne-opstelpunten beschikbaar te stellen
###

Voor meer informatie:

De mediavoorlichters van de in MoNet samenwerkende operators zijn als volgt bereikbaar:

 
Ben     Henny van der Heiden    070-305.5000 
Dutchtone  Robbert-Jan Knoppers    070-889.9000 
KPN     Frank Taylor        070-343.4343 
Libertel  Arie de Zeeuw        043-355.5555 
Telfort   Rob van den Hoven van Genderen 020-200.2000 
Tijdens kantooruren kunt u voor meer informatie ook bellen met:

Informatiepunt MoNet Hidde van Kersen 0800-025.0123

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie