Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meepraten over stadsperspectief Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


Meepraten over Stadsperspectief

Hoewel inwoners van Amersfoort vanavond via Internet over het Stadsperspectief kunnen 'chatten' met gemeenteraadsleden Jelle Hekman, Ismail Parmaksiz en David Mol, is het digitaal meepraten over het Stadsperspectief, slechts één van de mogelijkheden om je mening te laten horen.

Mensen zonder computer kunnen gewoon een brief schrijven aan de regiegroep Stadsperspectief; een groep van dertien raadsleden die leiding geeft aan de totstandkoming van het Amersfoortse Stadsperspectief 2015. De regiegroep laat alle reacties van burgers meewegen bij het opstellen van het concept-Stadsperspectief. Tijdens een bijzondere raadsvergadering op 15 juni wordt dat vastgesteld.

Vragen
De komende maanden wil de regiegroep vooral een antwoord zien te krijgen op een aantal vragen die zij formuleerde naar aanleiding van de in januari gehouden Dag van het Gesprek. Toen vroegen zo'n zeventig raadsleden en beleidsambtenaren ieder drie inwoners naar hun wensen en ideeën over hoe de stad er in 2015 uit zou moeten zien. Die vragen luidden:

Over of Amersfoort verder moet uitbreiden na de bouw van Vathorst lopen de meningen uiteen. Wat vindt u?

Welke (preventieve) maatregelen kunnen bijdragen aan de veiligheid in de stad?

Wat kunnen we doen om Amersfoort bereikbaar te houden?

Aan welke voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur, zorg, dienstverlening, sport en recreatie, heeft een groter Amersfoort het meeste behoefte? En waar wenst u die voorzieningen aan te treffen - in het stadscentrum of in uw woonwijk?

Hoe maken we van Amersfoort een stad waar 'altijd wat te doen valt'?

Hoe moet uw eigen woonwijk eruit zien in 2015?

Wat kunt u zelf bijdragen aan het Amersfoort van 2015? En wat kunnen anderen (burgers, maatschappelijke instellingen, bedrijfsleven, gemeente) doen?

Amersfoorters kunnen schriftelijk reageren door een brief te richten aan de Gemeente Amersfoort, t.a.v. de secretaris van de regiegroep, de heer J. Hoogland, Kamer 1.33, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

Chatrooms
Wie wel Internet heeft, kan dus op woensdagavond 26 april van 20.00 tot 21.00 uur terecht in de chatrooms van de speciale website Stadsperspectief (www.amersfoort.nl/stadsperspectief) .
Jelle Hekman, voorzitter van de regiegroep Stadsperspectief, zal het in de chatroom 'Bereikbaarheid' met zijn gasten hebben over hoe Amersfoort in de toekomst bereikbaar blijft.

Ismail Parmaksiz praat in de chatroom 'Veiligheidsmaatregelen' over welke maatregelen kunnen bijdragen aan de veiligheid in de stad.

David Mol wil graag van de burgers weten of zij vinden dat er verder moet worden gebouwd als Vathorst klaar is. Hij is te vinden in de chatroom 'Verder bouwen?'

De komende vijf woensdagavonden, zal een aantal raadsleden plaatsnemen in de chatrooms van het Stadsperspectief. Steeds op hetzelfde tijdstip van 20.00 tot 21.00 uur. De website beschikt naast chatrooms ook over een bulletin board, een elektronisch prikbord, waarop sitebezoekers berichten kunnen achterlaten. Welke raadsleden op woensdagavond 3 mei digitaal acte- de-présence geven, kunt u vanaf 1 mei op de website lezen. Hun namen komen met de chatonderwerpen ook op de kabelkrant.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie