Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Presentatie Zutphania Turrita in gemeente Zutphen

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zutphen

Presentatie Zutphania Turrita

De torens van de St. Walburgiskerk en de Nieuwstadskerk, de Wijnhuistoren, de Drogenapstoren, het torentje van de Broederenkerk en de 20e-eeuwse watertoren bepalen in belangrijke mate het silhouet van Zutphen. In oude kronieken werd Zutphen vermeld als 'Zutphania Turrita'; het torenrijke Zutphen ofwel 'Zutphen Torenstad'. In het logo van de gemeente Zutphen zijn de torens terug te vinden. Burgemeester en wethouders van Zutphen hebben laten onderzoeken of het mogelijk is het silhouet van de stad te verrijken met een extra toren. Bureau Urhahn Urban Design uit Amsterdam heeft de afgelopen maanden gekeken naar mogelijke locaties die wel of niet voor de bouw van een toren in aanmerking komen. Het onderzoek laat zien wat de (visuele) effecten zijn van de toevoeging van een toren voor zowel de directe omgeving als voor het stadssilhouet. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd op donderdag 15 juni aanstaande in de Stadzaal van het IJsselpaviljoen, IJsselkade 1. Om 19.30 uur bent u van harte welkom om te komen bekijken hoe een extra toren in Zutphen er uit kan zien. Naast de presentatie door bureau Urhahn zal wethouder A. van Osch een toelichting geven op het project 'Zutphania Turrita'. We zijn benieuwd naar uw reacties!

Vanaf 16 juni tot en met 14 juli 2000 ligt het onderzoeksrapport van bureau Urhahn ter inzage bij de leestafel in de hal van het stadhuis. Iedereen kan gedurende die tijd schriftelijk reageren op de studie. Reacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 41, 7200 AA Zutphen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie