Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UvA-promotie: piekeren over het werk

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Longitudinal research using structural equation modeling applied in studies of determinants of psychological well-being and personal initiative in East Germany after the unification
Datum donderdag 15-06-2000
Tijd 10:00 uur

Promovendus G.J.A. Garst

Promotor prof. dr. M. Frese

De promovendus onderzocht de toepassingen van structurele vergelijkingsmodellen die lange-termijn ontwikkelingen kunnen beschrijven. Hiervoor heeft hij data gebruikt van een onderzoeksproject uit de voormalige DDR na de hereniging. De vraagstelling richt zich op de relatie tussen autonomie op het werk en het nemen van initiatief, de relatie tussen werkstress en stressklachten en de samenhang tussen optimisme en psychisch welbevinden. Garst toetste verschillende modellen, waarvan een aantal de gegevens beschrijft. Een van de uitkomsten was dat veranderingen in het piekeren over werk in de vrije tijd samen bleek te gaan met trendmatige veranderingen in het werken onder tijdsdruk en het ervaren van onzekerheid.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie