Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WK Finn: kans op A-limiet voor Martijn van Muyden

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Afzender is: Gericht aan: dienst

KNWV

DATUM: 15-6-2000

ZEILEN Uitslagen WK Finn : Finn Gold Cup, Weymouth (Gbr)FinnFinn

Kans op A-limiet voor Martijn van Muyden

Het wereldkampioenschap in de Finn klasse is op 11 juni van start gegaan. Na drie wed-strijddagen zijn er vijf races gevaren en Martijn van Muyden staat op een mooie zevende plaats in het tussenklassement. Zijn doelstelling is het halen van een A-limiet (plaats bij de eerste acht landen en eerste 15 deelnemers).

"Tot en met race vier ging het redelijk constant en erg goed," aldus KNWV-coach Jocke Wilenius. Door de wisselende wind, waren bij alle toppers de resultaten wisselend en Martijn draaide met zijn serie van
10-3-10-13 mee in de top van het klassement. Race vijf is vandaag gevaren en deze was teleurstellend. Na een goede start pakte hij helaas een verkeerde kant van de baan, precies daar waar de wind de andere kant opging, hierdoor verloor hij vele plaatsen in het
klassement. In deze klasse is het niet toegestaan om te pompen en helaas werd hij door de jury gefloten voor het pompen (het met de armen voortbewegen van het zeil om zelf wind te maken en dus
snelheid). Een strafrondje was het gevolg en dan verlies je nog meer plekken. Een 41e plaats is het resultaat en daar zijn we niet blij mee. Voorals nog staat hij nu zevende in het tussenklassement en eigenlijk is alles nog mogelijk gezien het geringe puntenverschil. Een plaats bij de top drie zou me niet verbazen, maar ook een tiende plaats behoort tot de mogelijkheden. Er zijn nu vijf races gevaren en we hebben nog twee wedstrijddagen voor de boeg."

Martijn van Muyden, lid van de Rotterdamsche Zeilvereeniging is, na een terugval in 1999, in 2000 voortvarend gestart met het winnen van de Open Nieuw-Zeelandse Kampioen-schappen en het behalen van een mooie zesde plaats op de pré-Olympische week in Melbourne begin januari. Hij heeft de nationale selectie gewonnen en het KNWV kan en wil hem alleen maar voor uitzending naar de Spelen voordragen als hij in het bezit is van een A-limiet. Dit WK ziet er goed uit en met een zevende plaats in het tussenklassement stijgt de spanning voor de jonge Rotter-dammer. Zijn tweede A-limiet kan hij halen tijdens de Kieler Woche (21 - 25 juni).

Uitslagen, stand na vijf races, met 1 aftrek, 89 deelnemers
pl naam land r1 r2 r3 r4 r5 pnt

1 Mateusz Kusnierewicz Pol 3 2 3 2 1 8

2 Sebastian Godefroid Bel 7 1 2 1 8 11

3 Richard Clarke Can 11 7 5 90 4 27

7 Martijn van Muyden Ned 10 3 10 13 41 36

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie