Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rondleidingen in tuinen en parken van Parijs

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Frans verkeersbureau

Rondleidingen in de tuinen en parken van Parijs

Parijs telt maar liefst 400 parken en tuinen en zo'n 20 begraafplaatsen. De gemeente Parijs nodigt bezoekers aan de stad uit eens op een originele manier kennis te maken met een groot aantal van deze parken en tuinen, door deel te nemen aan één van de vele rondleidingen die er het hele jaar door worden georganiseerd. Deze zijn terug te vinden in een programmaboekje.
De rondleidingen duren gemiddeld 1,5 uur en kosten 38 FF per persoon (onder de 25 jaar en boven de 60 jaar 26 FF). Opgave vooraf is niet nodig. Sommige rondleidingen worden met diavoorstellingen geïllustreerd. Ook botanische workshops en tuincursussen staan op het programma, alsmede speciale rondleidingen voor visueel en auditief gehandicapten. In het Parc André Citroën, het Parc de Bercy en de beroemde begraafplaats Père Lachaise worden rondleidingen in het Engels gegeven.
Na een rondleiding in het Parc André Citroën kun je tegen bijbetaling van 56 FF per persoon na afloop opstijgen in een heuse luchtballon om het park ook vanuit de lucht te kunnen bewonderen. Het programmaboekje is aan te vragen op tel. 0033-1.40.71.75.60 of op Internet www.paris-france.org.
Meer informatie over gratis concerten die men in de zomermaanden in de parken kan bijwonen is aan te vragen op tel. 0033-1.40.71.75.95. Het programma van het 'Fête des Jardins' ('Parkenfeest') dat dit jaar op 23 en 4 september wordt gehouden is aan te vragen op tel. 0033-1.40.71.76.00.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie