Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Delft: eenmalige subsidie voor African Festival

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Eenmalige subsidie voor African Festival

Het college van B&W heeft voorgesteld om het traditionele Delftse African Festival subsidie te verlenen. De organisatie van het African subsidie van 41.000,-- en een extra subsidie van 19.000,-- op een begroting van 209.000,--. Voordat de gemeente deze bedragen betaald, moet een een verklaring overlegd worden waaruit blijkt dat alle de gemeente binnen vier weken na dagtekening van de subsidiebeschikking een solvabiliteitsonderzoek binnen hebben, waaruit blijkt dat het festival niet voortijdig failliet verklaard wordt.

Om de extra subsidie te krijgen, moet de organisatie vier weken voor aanvang van het festival de gemeente inzage geven in de programmering plus in de afgesloten contracten. Ook de reguliere subsidieverlening vindt plaats onder een aantal voorwaarden. Op de eerste plaats moet het bestuur onafhankelijk opereren van de festivalorganisatie. Dat betekent dat de leden van het huidige bestuur wiens functie belangenverstrengeld kan zijn, zich terugtrekken. Het nieuwe bestuur moet als zodanig ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Op de tweede plaats moeten de artistieke en zakelijke leiding in de organisatie aantonen dat ze met gescheiden verantwoordelijkheden werken. De organisatie heeft op de derde plaats toegezegd zich te zullen inspannen om binnen de programmering de rol van de de heer Drammeh, grondlegger van het Afrikaanse Muziek festival in Delft, vast te leggen. De gemeente wil op de vierde plaats dat er een promotieplan wordt overlegd met een voor Delft regionale en (inter-) nationale uitstraling. Ook moet een verklaring worden overlegd waarin nadrukkelijk staat dat het subsidiebedrag wordt besteed aan het organiseren van het festival in 2000. Tot slot moet de (bijgestelde) raming van de verkoop van entreekaarten aangegeven worden. Bij meer dan 4.000 betalende bezoekers wil de gemeente dat uit de meeropbrengsten het subsidie-bedrag van 19.000,- terugbetaald wordt.

terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie