Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opbrengst kunstveiling Molukken naar Rode Kruis

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Het Nederlandse Rode Kruis

15 Juni 2000

Opbrengst kunstveiling Molukken naar Rode Kruis

De Benefiet Kunstveiling Molukken 2000, die op 8 april plaatsvond in het Moluks Historisch Museum te Utrecht, heeft ruim 70.000 gulden opgebracht. Het bedrag is ter beschikking gesteld aan het Rode Kruis. Het Rode Kruis zal het geld gebruiken voor de hulpverlening aan de slachtoffers van het geweld op de Molukken.

In Utrecht werden ruim honderd kunstwerken geveild, van beeldhouwwerken tot foto´s en schilderijen. De kunstenaars stelden hun werk belangeloos ter beschikking. Het initiatief tot de veiling werd genomen door de Molukse kunstenaars A. Karim Lessy en L.O. Silawanebessy.

Vanaf begin 1999 verstrekten het Internationale Rode Kruis en het Indonesische Rode Kruis medische hulp en voedsel aan mensen die waren ontheemd als gevolg van het geweld op Ambon (Zuidelijke Molukken). Vanaf april 2000 concentreert het Rode Kruis zich op hulp aan de ontheemden op de Noordelijke Molukken, waar het als enige internationale hulporganisatie actief is. Eind mei was op de Noordelijke Molukken al hulp gegeven aan 34.000 mensen. Bovendien zal het Rode Kruis zijn activiteiten op de Zuidelijke Molukken, met name Ambon, binnenkort uitbreiden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie